Langverwachte film ‘Napoleon’ van Ridley Scott krijgt nieuwe spectaculaire trailer

Napoleon mag dan een van de bekendste figuren zijn uit de Europese geschiedenis, toch is er nog veel dat niet algemeen geweten is over de Franse veldheer en keizer. Daar hoopt de groots opgezette biopic van regisseur Ridley Scott binnenkort verandering in te brengen. In de tweede trailer van Napoleon zien we alvast veel spectaculaire veldslagen en een ambitieuze Napoleon Bonaparte, gespeeld door Joaquin Phoenix.

Regisseur Ridley Scott en acteur Joaquin Phoenix werkten in het verleden al samen aan Gladiator en leverden toen een meesterwerk af. Een nieuwe samenwerking tussen de twee kan dus uiteraard op veel belangstelling rekenen. Ridley Scott is, naast Martin Scorsese met Killers of the Flower Moon, de tweede bekroonde regisseur die bezig is aan een film voor Apple TV+. Beide films zullen eerst in de cinema verschijnen en pas later op de streamingdienst. Recent liet Ridley Scott weten dat hij op Apple TV+ graag een director’s cut van vier uur wil hebben van Napoleon. Hoelang de originele film zal duren, is nog niet geweten, maar het lijkt ook sowieso een groots epos te worden.

Napoleon Bonaparte

Napoleon vertelt het verhaal van de Franse keizer Napoleon Bonaparte. De film volgt de stormachtige opkomst van de Franse generaal naar de top van de macht. Dat alles wordt afgespiegeld tegenover zijn verslavende en wispelturige relatie met zijn enige ware grote liefde, Joséphine.

Nog voor de release van Napoleon is er wel al kritiek op de film. Die stelt Napoleon Bonaparte namelijk voor als iemand van lage stand die tegen alle bestaande regels zich naar boven weet te werken. In werkelijkheid was Napoleon van relatief gegoede afkomst.

Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix (HerJoker) als Napoleon krijgt Vanessa Kirby (Mission: ImpossibleThe Crown) als Joséphine naast zich. Verder bestaat de cast ook nog onder andere uit Tahar Rahim (The Serpent) als Paul Barras, Ben Miles (The Crown) als Caulaincourt, Matthew Needham (House of the Dragon) als Lucien Bonaparte, Youssef Kerkour (House of Gucci) als Marshal Davout en Ludivine Sagnier (Peter Pan) als Thérésa Tallien.

Het scenario is in handen van David Scarpa, die eerder al met Ridley Scott samenwerkte voor All the Money in the World en dat binnenkort opnieuw doet voor Gladiator 2.

Bekijk hier de trailer van Napoleon:

Napoleon verschijnt op 20 november in de cinema en is later te zien op Apple TV+.

Meer
Lees meer...