Left Right
scrollTop top

‘Narcos: Mexico’ maakt eerste trailer voor seizoen 2


Narcos Mexico seizoen 2
© Netflix

Fans van Narcos: Mexico zien hun geduld bijna beloond worden, want op 13 februari komt het tweede seizoen op Netflix. In een eerste trailer zien we hoe hoofdrolspeler Miguel Ángel Félix Gallardo (Diego Luna) zijn Guadalajara-kartel verder wil laten groeien.

Na drie seizoenen Narcos, met de focus op het Medellínkartel van Pablo Escobar en het Calikartel besloot Netflix om het verhaal te verplaatsen naar de jaren 80. In het eerste seizoen van Narcos: Mexico, dat op 16 november 2018 uitkwam, staat de opkomst van het Guadalajarakartel centraal.

Guadalajarakartel

Het nieuwe seizoen gaat verder op dat verhaal. Miguel Ángel Félix Gallardo staat nu aan het hoofd van het Guadalajarakartel, maar dat is niet zonder moeilijkheden. Hij heeft moeite om verder te groeien en controle te behouden.

Daarnaast volgen we ook DEA-agent Walt Breslin (Scoot McNairy) die naar Mexico is gestuurd na de dood van zijn collega Kiki Camarena (Michael Peña). Hij leidt ‘Operatie Leyenda’ en gebruikt daarbij methodes die niet altijd volgens het boekje zijn.

Drugsgeweld in Mexico

Het tweede seizoen van Narcos: Mexico toont de fouten en corruptie die mee aan de basis liggen van de huidige drugsproblemen in Mexico. “Om het drugsgeweld in Mexico te begrijpen, moet je verstaan hoe het allemaal begonnen is en wat de rol van de Verenigde Staten daarbij was”, zei producer Eric Newman tegen THR.

“Het tweede seizoen van Narcos: Mexico is een doos van Pandora. Dertig jaar later hebben we nog steeds problemen met de inhoud ervan”, besluit hij. Vanaf 13 februari kan je alle afleveringen zien op Netflix.

Bekijk de trailer van Narcos: Mexico seizoen 2


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…