Left Right
scrollTop top

Natalie Portman en Serena Williams investeren in nieuwe vrouwenvoetbalclub in Los Angeles


serena natalie
© Serena Williams en Natalie Portman. (EPA)

Tennisster Serena Williams, actrice Natalie Portman en een dertigtal andere personen investeren in een nieuwe vrouwenvoetbalclub in de Amerikaanse profcompetitie. Het team zal zich vestigen in Los Angeles en vanaf 2022 deelnemen aan de competitie.

Andere investeerders zijn onder meer bekende actrices als Eva Longoria, Jennifer Garner en America Ferrera en veertien oud-voetbalinternationals. Serena Williams haar man, techondernemer Alexis Ohanian, en hun tweejarige dochtertje Olympia zijn eveneens mede-eigenaren van de nieuwe club.

Angel City

De club van Williams heeft nog geen naam en ook nog geen stadion. Voorlopig werkt de investeerdersgroep onder de naam Angel City, een verwijzing naar de toekomstige thuishaven Los Angeles. Tegen het einde van het jaar zal er meer informatie over het team bekend gemaakt worden. Welke spelers en stafleden er komen, komen we pas te weten in 2021. Het zal het enige team in de competitie zijn dat voornamelijk vrouwelijke eigenaren heeft.

Gelijk inkomen voor vrouwelijke speelsters

Ballon d'Or 2019
Megan Rapinoe. (EPA)

Het initiatief voor Angel City kwam van oprichters en ondernemers Kara Nortman en Julie Uhrman. “Onze missie was vanaf het begin duidelijk: kampioenen op én buiten het veld”, zei Uhrman tegen The New York Times. Vorig jaar won het Amerikaanse vrouwenteam het Wereldkampioenschap in Frankrijk. Aanvoerster en winnares van de Ballon d’Or Féminin in 2019 Megan Rapinoe vecht al jaren voor betere inkomens voor vrouwelijke voetballers.

“Met meer media-aandacht voor de competitie, nieuwe sponsoren en grotere inkomstenstromen willen we de strijd voor een eigen inkomen aangaan”, zegt Uhrman, die voorzitster wordt van de nieuwe club. “We willen ervoor zorgen dat vrouwen hun brood kunnen verdienen, enkel en alleen door te voetballen.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  684.256
 • Aantal
  doden
  20.572