Eurovisiesongfestival: Song van Joost Klein heet ‘Europapa’ en komt volgende week uit

“Joost Klein, droom groot”, dat is de leuze van de Nederlandse artiest Joost Klein. En groot dromen mag, want in mei staat hij voor Nederland op het Eurovisiesongfestival. Nadat hij al maanden campagne voerde, maakte de Nederlandse jury in december bekend dat hij ook wel degelijk naar Malmö zou trekken. Zijn song wordt volgende week voorgesteld.

In mei komen heel wat artiesten uit heel wat verschillende landen opnieuw samen voor het Eurovisiesongfestival in Malmö. Het grootste muziekfestival van het jaar komt dus alsmaar dichterbij en dat betekent dat heel wat landen hun songs al bekendmaken.

De Belgische inzending Mustii maakte deze week al zijn song Before The Party’s Over bekend met een bijhorende videoclip. Ondertussen is Mustii bij de bookmakers al heel wat plaatsen gestegen. Of ook de Nederlandse inzending zo’n stijging zal kennen, krijgen we volgende week, op donderdag 29 februari, te zien. Dan lanceert Joost Klein zijn Europapa.

Joost Klein

Joost begon zijn carrière als EenhoornJoost op YouTube, maar heeft dat alter ego al een tijdje aan de kant geschoven. Ondertussen heeft hij onder de naam Joost al heel wat albums uitgebracht en stond hij op 25 november vorig jaar in een uitverkochte Lotto Arena in Antwerpen met een groot concert.

De laatste maanden liet hij via sociale media weten dat hij graag voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival zou gaan. Hoewel die droom door velen eerst als stunt werd gezien, maakte hij toch al snel duidelijk dat hij het meende. Uiteindelijk maakte Nederland in december bekend dat Joost echt het land zou gaan vertegenwoordigen in Malmö.

Europapa

“Zijn inzending heeft naar ons inzicht de grootste hitpotentie. Je hoort in de song zijn bekende combinatie van feest en nostalgie. Daarbij denken wij dat Joost met zijn creativiteit een geweldige act gaat neerzetten en Nederland en Europa positief verrast”, vertelde Twan van de Nieuwenhuijzen, voorzitter van het selectiecomité, eerder al over de inzending van Joost.

Wat hij daarmee juist bedoelde, komen ook de fans eindelijk bijna te weten. Joost en de officiële kanalen van het Eurovisiesongfestival lieten namelijk weten dat de release van zijn song op donderdag 29 februari zal plaatsvinden. Dat doet de zanger met een ludieke video. Veel info over de inhoud van de song is er nog niet, al weten we wel al dat die Europapa heet.

Meer
Lees meer...