Nederlandse versie ‘Wie is de Mol?’ krijgt opnieuw een seizoen met onbekende Nederlanders

In België moeten we nog even wachten op een nieuw seizoen van De Mol, maar in Nederland kan je op dit moment kijken naar het 24ste seizoen van Wie is de Mol?. Dat wordt al voor de twintigste keer gespeeld met bekende Nederlanders, maar daar zou volgend seizoen mogelijk verandering in komen. Volgens heel wat media zou er namelijk opnieuw een seizoen komen met onbekenden.

In België zijn we binnenkort toe aan het twaalfde seizoen van De Mol. Dat zal zich deze keer afspelen in Sicilië. Hoewel er af en toe geruchten zijn dat de makers zullen overschakelen op een seizoen met bekende Vlamingen is dat voorlopig nog niet het geval. De korte passage van Matteo Simoni (of was het nu Steve?) laten we hierbij even buiten beschouwing.

Van onbekende naar bekende Nederlanders

In Nederland is de situatie echter helemaal anders. Daar begon Wie is de Mol? met vier seizoenen met onbekende Nederlanders. Omdat de kijkcijfers toen fors terugliepen, verdween het programma na dat vierde seizoen een jaar van televisie om in 2005 terug te keren met bekende Nederlanders. Marc-Marie Huijbregts won die eerste versie met bekenden en sindsdien is Wie is de Mol? populairder dan ooit.

Toch komt er de laatste tijd bij onze noorderburen af en toe kritiek op de bekende Nederlanders in Wie is de Mol?. Zo zijn die na twintig seizoenen vaak niet zo bekend, waardoor sommige kijkers eigenlijk liever een seizoen met onbekende Nederlanders willen.

NPO Start

Hun vraag lijkt nu vervuld te worden. Onder andere NU.nl en AD laten namelijk weten dat zij vernomen hebben dat het volgende seizoen van Wie is de Mol? opnieuw met onbekende Nederlanders zal zijn. De opnames daarvan zouden op dit moment zelfs al bezig zijn. Het zou wel gaan om een seizoen dat niet op televisie zal getoond worden, maar enkel op de streamingdienst NPO Start. De presentatie zou in handen zijn van Hila Noorzai, die in 2022 zelf deelnam aan het programma.

Meer
Lees meer...