Netflix gaat animatiefilm maken met Britse band Gorillaz

Al maandenlang lopen er geruchten over een Gorillaz-film. De Britse band staat vooral bekend om zijn virtuele optredens, bandleden en videoclips. “Een ideaal uitgangspunt voor een animatiefilm”, dacht bedenker Damon Albarn. De frontman bevestigde in een interview met Apple Music dat de film er ook wel degelijk zit aan te komen. De band heeft de handen in elkaar geslagen met Netflix.

Hoewel het scenario nog volledig geschreven moet worden, is Gorillaz-frontman Damon Albarn al razend enthousiast over het project. De contracten met Netflix zijn getekend, en de band kan niet wachten om een eigen animatiefilm uit te brengen. Albarn hoopt alvast dat de film een Studio Ghibli-vibe krijgt, en daarmee een beetje te vergelijken zal zijn met anime. Een aantal jaren geleden deed de groep al een poging om een eigen reeks te maken, maar die plannen werden afgezegd omdat het te ‘duister’ zou geweest zijn.

Vernieuwend

Dat Gorillaz niet zomaar een band is, was al langer geweten. Naast hun videoclips zijn ook hun optredens volledig virtueel, en zijn ook de bandleden zo goed als onzichtbaar. In het echt dan toch, want in de virtuele wereld bestaat de band uit 2-D, Murdoc, Noodle en Russel. Vier animatiefiguren die samen de wereld veroveren met hits als Feel Good Inc. en Clint Eastwood. Die virtuele band wil bedenker Albarn nu dus laten meespelen in hun eigen film.

En die film zit er dus aan te komen, want de frontman liet in een interview met Apple Music weten dat hij en Netflix ermee bezig zijn. “Ik ben nu in Los Angeles om een langspeelfilm over Gorillaz te maken. We hebben op dit moment schrijfsessies in Malibu. Ik moet er deze namiddag heen”, liet hij vallen. Wanneer de film precies uitkomt en waarover hij zal gaan, is nog niet bekend. Wat we wel weten is dat de Britse virtuele band eerst nog in ons land te zien is op Werchter Boutique. Daar zal Gorillaz op zondag 19 juni 2022 schitteren naast Stromae.

Benieuwd naar meer? Tickets voor Gorillaz op Werchter Boutique op 19 juni zijn verkrijgbaar op de site.

Meer
Lees meer...