Netflix annuleert Meghan Markle’s geplande tekenfilmreeks

Vorig jaar werd bekendgemaakt dat Meghan Markle de animatieserie Pearl ging maken voor Netflix. Dat deed ze met het bedrijf Archewell Productions, dat ze samen met echtgenoot prins Harry oprichtte. Eerder sloten de royals ook al een miljoenendeal met Spotify voor het maken van een podcast. Daar kwam na anderhalf jaar, op een kerstspecial na, echter niet veel van in huis. En nu liet Netflix weten dat ze alle plannen voor de tekenfilmreeks van Meghan hebben geschrapt. Dat meldde Deadline afgelopen zondag.

In december 2020 tekenden Meghan en Harry een exclusieve deal met Spotify voor het maken van een eigen podcast. Datzelfde jaar sloten ze ook een exclusief contract met streamingdienst Netflix voor het maken van een animatiereeks. De plannen van de podcast lieten echter lang op zich wachten. Hierdoor besloot Spotify eerder dit jaar om het heft in eigen handen te nemen. Ook van de Netflixreeks van Meghan zal er nu ook niet veel meer van in huis komen. De streamingdienst cancelde het namelijk vanwege bezuinigingen in hun budget. Dat komt als gevolg van een groot verlies in hun aantal abonnees.

Animatiereeks

Zelfs de leden van een koninklijke familie zijn niet immuun voor de grote bezuinigingen die momenteel gaande zijn bij Netflix. Zo cancelden ze dus de aankomende animatiereeks van Megan Markle, die de voorlopige titel Pearl kreeg. De serie zou geproducet worden door Archewell Productions, opgericht door prins Harry en de hertogin van Sussex in 2020. Dat bedrijf werd speciaal opgericht om fictiereeksen, docuseries, documentaires, langspeelfilms en kinderprogramma’s voor Netflix te maken. Pearl zou de eerste animatieserie van het bedrijf worden. De reeks zou draaien rond de avonturen van een 12-jarig meisje dat inspiratie vindt bij verschillende invloedrijke vrouwen van doorheen de geschiedenis. David Furnish, de echtgenoot van zanger Elton John, zou de executive producer van dienst zijn.

“Zoals veel meisjes van haar leeftijd, is onze heldin Pearl op zoek naar zichzelf. Daarbij probeert ze de dagelijkse uitdagingen van het leven te overwinnen”, vertelde Meghan toen de komst van de reeks werd aangekondigd. “Ik ben verheugd dat Archewell Productions samen met Netflix en ongelooflijke producers deze nieuwe animatieserie zal brengen die buitengewone vrouwen door de geschiedenis heen viert. David Furnish en ik hebben ernaar uitgekeken om deze bijzondere serie te maken.”

Insiders bij de streamingdienst vertelden dat er wel andere projecten uit de Archwell-deal zouden voortkomen, waaronder de aankomende docureeks Heart of Invictus.

Meer gecancelde shows

De geplande animatiereeks van Meghan is echter niet de enige serie die gecanceld werd door Netflix. Verschillende andere geplande geanimeerde Netflixseries werden ook al geannuleerd wegens de huidige geldproblemen van de streaminggigant, schrijft ook Deadline. Daaronder vielen ook Dino Daycare en het Zuid-Aziatisch geïnspireerde avontuur Boons and Curses.

De streamingdienst heeft bijna de helft van zijn vermogen verloren sinds het onlangs meedeelde dat hun aantal abonnees daalden.

Meer
Lees meer...