Netflix komt met documentaire over Caitlyn Jenner

Netflix heeft zojuist een trailer gedeeld van UNTOLD: Caitlyn Jenner. Deze documentaire toont het leven van de voormalige olympische kampioene decathlon, van haar jacht op olympisch goud in 1976 tot haar outing als transvrouw in 2015.

Eerder deze maand lanceerde Netflix de spraakmakende docureeks UNTOLD van de makers van onder andere Wild Wild Country. Daarin wordt vijf weken lang telkens een ander tot de verbeelding sprekend verhaal uit de sportgeschiedenis besproken. Het gaat telkens om documentaires van meer dan één uur die alle betrokken hoofdrolspelers aan het woord laten en met nooit eerder vertoonde beelden komen.

UNTOLD

Op 10 augustus verscheen met UNTOLD: Malice at the Palace de eerste aflevering van de docureeks op Netflix. Daarin wordt de beruchte NBA-wedstrijd tussen de Indiana Pacers en de Detroit Pistons uit 2004 besproken. Een incident tussen enkele spelers op het terrein escaleerde toen tot een vechtpartij tussen spelers van de Indiana Pacers en fans van de Detroit Pistons.

Deze week volgende met UNTOLD: Deal With the Devil de tweede documentaire in de serie. Die gaat over Christy Martin, een van de eerste bekende vrouwelijke bokskampioenen. Haar successen in de ring vonden daarbuiten geen navolging met als triest dieptepunt een moordpoging van haar echtgenoot en trainer James V. Martin in 2010.

Caitlyn Jenner

De derde aflevering van de geprezen docureeks verschijnt op dinsdag 24 augustus en gaat over Caitlyn Jenner. Die begon in 1970 met tienkamp nadat een knieblessure haar had gedwongen te stoppen met American football. Amper zes jaar later pakte Jenner op de Olympische Spelen van 1976 goud op de decathlon in een wereldrecord, waarna ze meteen stopte als atleet.

Uit de media verdween Jenner – die toen een van de populairste sporters in de Verenigde Staten was – echter nooit. Zo was ze onder andere sinds 2007 te zien in Keeping Up with the Kardashians. Haar belangrijkste prestatie kwam er echter in 2015 toen Caitlyn Jenner in een interview met Diane Sawyer zich outte als transvrouw.

“Ze zeggen dat de tienkamp een wedstrijd is om de beste atleet ter wereld te kronen. Een brute tweedaagse wedstrijd van events die het rennen, springen en werpen van zijn deelnemers op de proef stelt. Maar voor Jenner was de olympische tienkamp van 1976 meer dan een fysieke test. Het was een welkome afleiding van de veel uitdagendere innerlijke onrust om tot haar eigen identiteit te komen”, schrijft Netflix over UNTOLD: Caitlyn Jenner.

Bekijk de trailer van UNTOLD: Caitlyn Jenner

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...