Netflix komt met documentaire over vermiste vlucht MH370 van Malaysia Airlines

Netflix pakt binnenkort uit met een documentaire over de vermiste vlucht MH370. De vlucht van Malaysia Airlines vertrok op 8 maart 2014, maar verdween volledig van de radar. In de Netflix-documentaire MH370: The Plane That Disappeared zullen we meer te weten komen over de verdwijning en de theorieën over wat er met het vliegtuig gebeurde.

Op 8 maart 2014 vertrok vlucht 370 van Malaysia Airlines op de luchthaven van Kuala Lumpur in Maleisië voor een vlucht naar Peking in China. Maar daar kwam de vlucht nooit aan. 38 minuten na het opstijgen ging het contact met de vlucht verloren en daarna werd het vliegtuig nooit meer teruggezien. Van de 239 inzittenden werd nooit een spoor teruggevonden. En ook het vliegtuig bleef – op enkele brokstukken na -tot op heden vermist.

MH370: The Plane That Disappeared

In de documentaire worden echte en nagespeelde beelden gebruikt. Ook komen de familieleden van enkele inzittenden van vlucht MH370 aan het woord. In de trailer krijgen we al te zien dat de documentaire zal ingaan op verschillende theorieën. Zo wordt de piste van een hijack onderzocht, maar wordt er ook ingegaan op theorieën die denken dat de verdwijning deel uitmaakt van een groter geheel.

De documentaire MH370: The Plane That Disappeared zal bestaan uit drie delen en verschijnt op woensdag 8 maart 2023 op Netflix. Die datum is niet willekeurig gekozen, want op die dag zal het precies 9 jaar geleden zijn dat vlucht MH370 van de radar verdween.

Bekijk hier de officiële trailer van MH370: The Plane That Disappeared:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...