Netflix-docuserie ‘Our Planet’ waarschuwt gevoelige kijkers voor sommige scènes

Netflix-docuserie ‘Our Planet’ waarschuwt gevoelige kijkers voor sommige scènes

‘Our Planet’ vormt de nieuwste Netflix-docuserie en die doet het bijzonder goed. De afgelopen decennia zijn documentaires enorm populair geworden en daar draagt ‘Our Planet’ een steentje aan bij. De vele wonderen van de natuur en de manier waarop alles continu verandert, komen hierin meer dan ooit aan bod.

Deze Netflix-docuserie is tot stand gekomen door David Attenborough en het productiehuis Silverback Films. Door tal van documentaires te bestuderen en deze te vertalen, is dit indrukwekkend project een echt succes. De reviews zijn het algemeen heel positief op enkele uitzonderingen na. Het is namelijk niet te ontkennen dat er naast de schoonheid van de natuur ook wilde dieren sterven en dat de oorzaak hiervan vaak bij de mensheid ligt.

Boosdoener

Our Planet‘ geeft een weerspiegeling van hoe het er in de natuur aan toe gaat. Natuurlijk is de ene scène aangrijpender dan de andere, zeker als er een dier sterft. In deze docuserie ligt de focus voornamelijk op de negatieve effecten die de mens op de natuur heeft. Hierdoor komt de dood van een dier nog harder aan omdat je je ervan bewust bent dat de mens in vele gevallen deze situaties veroorzaakt.

Populaties wilde dieren wereldwijd met 60% afgenomen in nog geen 50 jaar.

Twitter

Om ‘Our Planet‘ voor gevoelige kijkers iets aangenamer te maken, post Netflix de tijdsmomenten van de aangrijpende scènes op hun Twitteraccount. Eén van de treurige fragmenten is wanneer een walrusfamilie sterft. De impact is vrij groot bij veel kijkers waardoor deze tweet gepost werd.

Ook het fragment van de walrus ligt vrij gevoelig door een iets complexere reden. De beestjes leven namelijk op een zeer klein stukje land waar ‘Our Planet’ vooral met de vinger naar de mens wijst. Klimaatveranderingen komen er door de mens en die veroorzaken een onleefbare habitat voor de wilde dieren. In het geval van de walrus zorgt een kleine ruimte ervoor dat de walrus zijn evenwicht verliest en hierdoor van de rotsen afvalt.

Hier zijn 9 documentaires op Netflix die je moet gezien hebben.

Goede zaak of niet

Of het echt een goede zaak is om de aangrijpende fragmenten aan te kondigen, daarover is er een gemengde verdeeldheid. Enerzijds is ‘Our Planet‘ pure realiteit die je ogen opent en bewust maakt van hoe de aarde er aan toe is, maar anderzijds kijk je vaak naar tv om te ontspannen en te ontsnappen aan de realiteit. Het heeft dus beide zijn voor- en tegenargumenten.

Gesponsorde artikelen