Netflix kondigt kerstmysterie ‘Black Doves’ aan met Keira Knightley en Ben Whishaw

Het mag dan wel nog maar maart zijn, Netflix komt toch al met kerstnieuws. Deze kerst zal de streamingdienst namelijk uitpakken met een nieuwe kerstserie. Het gaat daarbij niet om de typische familiereeks of een romantische komedie, maar wel over een thriller met Keira Knightley en Ben Whishaw in de hoofdrollen.

Het is nooit te vroeg om je voor te bereiden op de kerstperiode, dachten ze bij Netflix. Daarom heeft de streamingdienst nu de cast bekendgemaakt voor de kerstserie Black Doves. Al zal het niet gaan om een typisch kerstverhaal.

Black Doves

In Black Doves volgen we het spionnenduo Helen Webb (Keira Knightley) en Sam Young (Ben Whishaw). Helen is een moeder met een down-to-earth-ingesteldheid, maar ze leidt een dubbelleven als professionele spion voor de geheime organisatie The Black Doves. Daaraan heeft ze de afgelopen tien jaar informatie doorgespeeld over haar echtgenoot, die een politicus is.

Wanneer op een dag haar geheime liefde Jason (Andrew Koji) vermoord wordt, regelt haar spymaster Reed (Sarah Lancashire) een huurmoordenaar om haar te beschermen. Het gaat om Sam Young (Ben Whishaw). Door een mislukte job met desastreuze gevolgen, heeft Young zich de afgelopen jaren niet meer bezig gehouden met het spionnenleven. Maar nu neemt hij het als zijn taak om Helen te beschermen en de moordenaar van Jason te vinden. Die zoektocht legt een groot complot bloot dat zich afspeelt in de onderwereld van Londen en een grote impact kan hebben op de rest van de wereld.

Het mag dus duidelijk zijn dat het geen typisch kerstverhaal is, maar als Die Hard een kerstfilm is, dan is deze film – die zich rond de kerstperiode afspeelt in Londen – dat dus zeker ook.

Cast

Naast Keira Knightley (Love Actually, Pirates of the Caribbean) en Ben Whishaw (Perfume, James Bond) zijn er nog een heel aantal grote namen aangekondigd voor de film. Het gaat daarbij om Luther Ford (The Crown), Finn Bennett (True Detective: Night Country), Tracey Ullman (The Tracey Ullman Show), Adeel Akhtar (Fool Me Once), Andrew Buchan (Carnival Row), Koji (Warrior), Kathryn Hunter (Andor), Sam Troughton (Mank), Ella Lily Hyland (Fifteen-Love), Adam Silver (The Diplomat), Ken Nwosu (Look the Other Way and Run), Gabrielle Creevy (In My Skin) en Omari Douglas (Rye Lane).

Black Doves is gemaakt en geschreven door Joe Barton (Giri/Haji). De regie is in handen van Alex Gabassi (The Crown) and Lisa Gunning (The Power).

Black Doves verschijnt later dit jaar op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op de streamingdienst.

Meer
Lees meer...