Netflix kondigt meteen tweede seizoen aan van ‘The Diplomat’

De politieke thriller The Diplomat is vernieuwd voor een tweede seizoen. Dat heeft Netflix bekendgemaakt. Die beslissing is opvallend omdat The Diplomat nog maar heel recent gereleaset werd op de streamingdienst.

Alle acht afleveringen van de serie The Diplomat zijn sinds donderdag 20 april te streamen op Netflix. De reeks wist daar meteen een groot publiek te bereiken want in de eerste week na de release stond het wereldwijd op nummer 1 van alle Engelstalige series met 57,5 miljoen kijkuren. In maar liefst 86 landen stond The Diplomat in de top 10. In België klom de serie was de serie volgens FlixPatrol zelfs één dag de best bekeken serie en ook nu staat The Diplomat op plaats 4.

Tweede seizoen

Dat alles was voor Netflix voldoende om maandag al aan te kondigen dat The Diplomat een tweede seizoen krijgt. “Fans over de hele wereld genieten van elke minuut van het aangrijpende en spannende drama The Diplomat en omarmen Keri Russells sterke optreden als Kate Wyler. Na de overweldigende cliffhanger kunnen we niet wachten om te zien wat het geweldige team van Debora Cahn, Janice Williams en Keri Russell in petto heeft voor seizoen 2″, klonk het bij Jinny Howe, Vice President of Drama Series van Netflix, op Tudum.

Keri Russell als Kate Wyler

The Diplomat gaat over Kate Wyler, gespeeld door Keri Russell, die onverwachts de nieuwe ambassadeur voor de Verenigde Staten in het Verenigd Koninkrijk wordt. Die functie is echter volledig buiten haar comfortzone aangezien ze eigenlijk van plan was om afgevaardigd te worden naar Afghanistan.

In Londen krijgt ze echter snel te maken met een grote internationale crisis. Daardoor moet je strategische allianties aangaan en zich veel meer in de spotlights begeven dan haar lief is. Dat alles zorgt ervoor dat er steeds meer spanningen ontstaan in haar huwelijk met Hal Wyler (Rufus Sewell), ook een diplomaat.

De reeks The Diplomat is van de hand van de bekroonde scenarist, producer en showrunner Debora Cahn. Zij werkte in het verleden onder andere aan The West Wing, Grey’s Anatomy en Homeland.

(Her)bekijk hier de trailer van The Diplomat:

The Diplomat seizoen 1 is te bekijken op Netflix.

Meer
Lees meer...