Nieuw te streamen deze week: ‘Rough Diamonds’, ‘The Diplomat’ en ‘Dead Ringers’ zijn nieuw, ‘Barry’ en ‘How I Met Your Father’ zijn terug en Ana de Armas en Chris Evans spelen de hoofdrollen in ‘Ghosted’

Een nieuwe week, een nieuwe lading streamingtips. Deze week zijn onze ogen gericht op Netflix, want daar hebben ze voor ons een Vlaamse reeks klaarstaan van de makers van Fauda en Keri Russell in haar eerste grote televisierol sinds het einde van The Americans. Bij Prime Video proberen ze Keri Russell te overtreffen, want daar hebben ze twéé keer Rachel Weisz voor ons klaarstaan: de actrice speelt een dubbelrol in Dead Ringers, een serie gebaseerd op de gelijknamige film van David Cronenberg. En Apple TV+ maakt onze week helemaal compleet met een nieuwe film waar Ana de Armas in meespeelt. De belangrijkste tips van de week op een rijtje: hieronder!

Series

Netflix serveert ons deze week een mooie nieuwe titel: de langverwachte nieuwe serie Rough Diamonds. Eén en Netflix hebben de handen in elkaar geslagen voor deze misdaadreeks die zich afspeelt in het Diamantkwartier in Antwerpen. Rough Diamonds wordt geregisseerd door Rotem Shamir die we kennen van de sterke reeks Fauda en brengt het verhaal van de eeuwenoude diamantindustrie die vecht om te overleven in een nieuwe, snel veranderende wereld. De reeks volgt de strijd van de Joodse familie Wagner, een van de meest invloedrijke families in de Antwerpse diamantindustrie. Wanneer de jongste zoon zelfmoord pleegt, keert zijn vervreemde broer Noah terug naar huis en probeert hij de familiezaak in leven te houden. Daarbij gebruikt hij echter methodes die allesbehalve orthodox zijn, in een wanhopige poging om hem en zijn familie te redden. In de reeks zal Nederlands, Engels en Jiddisch worden gesproken en zullen mensen meespelen als Kevin Janssens, Robbe Cleiren, Marie Vinck, Els Dottermans en Jeroen Van der Ven.

Ook hoog op ons te bekijken-lijstje is de nieuwe reeks The Diplomat. Keri Russell speelt in deze nieuwe reeks van Netflix haar eerste grote televisierol sinds The Americans in de nieuwe reeks van de makers van Homeland. Ze speelt Kate Wyler, de nieuwe ambassadeur van de VS in het Verenigd Koninkrijk. Oorlog broeit op het ene continent en kookt over op het andere. Kate moet internationale crisissen oplossen, strategische allianties smeden in Londen, en zich aanpassen aan haar nieuwe plaats in de schijnwerpers – en dit alles terwijl ze probeert te overleven in haar huwelijk met collega-diplomaat en politieke ster Hal Wyler (Rufus Sewell).

Terug van weggeweest is Barry, de reeks van die Bill Hader maakte voor HBO waarin Hader zelf het hoofdpersonage, een huurmoordenaar die van een acteercarrière droomt, vertolkt. Het nieuwe vierde en laatste seizoen pikt de draad op waar hij vorig seizoen bleef liggen: Barry is gearresteerd voor de moord op politieagente Janice Moss en komt in de gevangenis Fuches opnieuw tegen. In het vierde seizoen is Barry trouwens meer dan ooit het kindje van Bill Hader, want de man regisseerde alle acht de afleveringen van dit seizoen. Op Streamz zijn nu al twee afleveringen van het nieuwe seizoen te bekijken, net als de voorgaande drie reeksen. De andere episodes worden in wekelijks tempo aangevuld.

Van Prime Video krijgen we een dubbele portie Rachel Weisz. De actrice speelt immers de hoofdrol in Dead Ringers, de remake van de gelijknamige film van David Cronenberg uit 1988 waarin Jeremy Irons de dubbele hoofdrol nog vertolkte. Weisz speelt de zussen Elliot en Beverly Mantle. Ze delen alles: drugs, geliefden en een onstuitbare drijfveer om door bestaande limieten te breken, inclusief het verleggen van de grenzen van de medische ethiek. Met deze werkwijze tillen ze de gezondheidszorg voor vrouwen naar een nieuw ongekend niveau.

In de zomer van 2022 werd bekend dat de Deense regisseur Lars Von Trier gediagnosticeerd werd met de ziekte van Parkinson. Het zou dus best kunnen dat het derde seizoen van zijn televisiereeks The Kingdom zijn laatste wapenfeit zal blijken te zijn. Die reeks kende al eerdere seizoenen in 1994 en 1997, bestaand uit telkens vier afleveringen, en wordt nu meer dan 25 jaar later afgesloten met een derde seizoen van vijf afleveringen. De reeks speelt zich af in de neurologische afdeling van een ziekenhuis en volgt patiënten en personeelsleden. In het ziekenhuis gebeuren dingen die voor de wetenschap onverklaarbaar zijn. Voor dit derde seizoen, dat de reeks besluit, keerden een groot deel van cast en crew terug. The Kingdom is nog niet te bekijken op een streamingdienst in België, maar de Belgen die geabonneerd zijn op Cinémember (en dat kan je met een paar klikken in orde brengen) kunnen nu niet enkel de eerdere seizoenen van The Kingdom inhalen, maar ook in premi§re het derde deel bekijken. Voor de fans van Von Trier: ook alle andere films die de cineast ooit inblikte zijn op Cinémember te bekijken.

Op Apple TV+ hebben ze ook weer een nieuwe serie klaar staan en het is een co-productie tussen de Verenigde Staten en Japan geworden. Drops Of God draait rond de erfenis van Alexandre Léger. De maker van de beroemde Léger Wine Guide is net op 60-jarige leeftijd overleden in zijn huis in Tokio. Hij laat een dochter achter, Camille, die in Parijs woont en haar vader niet gezien heeft sinds haar ouders uit elkaar gingen toen ze negen jaar oud was. Als Camille naar Tokio vliegt en het testament van Léger wordt voorgelezen, ontdekt ze dat haar vader haar een buitengewone wijncollectie heeft nagelaten – volgens de experts de grootste collectie ter wereld. Maar om de erfenis op te eisen, moet Camille het opnemen tegen een briljante jonge oenoloog (specialist in de wijnbouw), Issei Tomine, die haar vader onder zijn hoede nam en in Léger’s testament zijn ‘spirituele zoon’ wordt genoemd.

Op Disney+ is het gehele tweede seizoen van How I Met Your Father toegevoegd, de serie waar we aanknopen bij Sophie en haar vriendengroep. In het nieuwe seizoen zien we onder andere hoe Sophie een tentoonstelling organiseert, Ellen in therapie gaat en Sophie en Val tegenstrijdige gevoelens hebben over hun brunch met de ouders van Val.

Ook nieuw op Disney+ is Will Trent, een klassieke poltieshow waar in elke aflevering een nieuwe zaak centraal staat. Speciaal agent Will Trent van het Georgia Bureau of Investigations is bij zijn geboorte in de steek gelaten en onderging een harde jeugd in het overweldigde pleegzorgsysteem van Atlanta. Maar nu, vastbesloten om zijn unieke standpunt te gebruiken om ervoor te zorgen dat niemand wordt verlaten zoals hij was, werkt Trent bij de GBI. Hij vertrouwt op zijn scherpe instincten en unieke ervaring om de waarheid aan het licht te brengen wanneer een moordonderzoek onthult dat er meer aan de hand is dan op het eerste gezicht lijkt. De show is recent nog vernieuwd voor een tweede seizoen. De eerste twee afleveringen van het eerste seizoen staan nu op Disney+.

En tot slot nog eentje van Netflix voor wie van de gekende paden wil aftreden: Ex-Addicts Club is een Indonesische komedieserie over excentrieke mensen in een zelfhulpgroep. De groep mensen die zich verzameld hebben het allemaal net uitgemaakt met hun ex en proberen hun leven weer op te pakken.

Film

Ghosted op Apple TV+ ziet er ontzettend vreemd uit, maar met Dexter Fletcher van Eddie The Eagle (2015) en Rocketman (2019) achter de camera en Ana de Armas en Chris Evans ervoor krijgt de film van ons het voordeel van de twijfel. Ana de Armas speelt de geheim agente Sadie. Ze wordt verliefd op Cole, maar voordat ze een tweede date hebben kunnen plannen, worden Cole en Sadie meegesleurd in een internationaal avontuur waarbij het welzijn van de wereld op het spel staat.

Op Streamz+ is Tout Le Monde Aime Jeanne toegevoegd, een Frans-Portugese film uit 2022. Jeanne zit tegenwoordig in slechte papieren. Ze heeft een schuld af te betalen en trekt hiervoor naar Lissabon om er de flat van haar overleden moeder in de verkoop te zetten. Op de luchthaven botst ze op Jean, de eigenzinnige en ietwat opdringerige klasgenoot uit haar middelbare schoolperiode.

Docu

Jeugdnostalgie op Netflix, want die hebben een gloednieuwe special rond de Mighty Morphin Power Rangers gemaakt. In Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always – een special van net geen uur – zien we hoe de volwassen Rangers opnieuw bij elkaar komen wanneer Rita Repulsa in een nieuwe gedaante terugkeert en één van hen doodt: Trini, de oorspronkelijke gele Ranger. Samen met de dochter van Trini trachten de resterende leden – Billy, Zack, Rocky en Katherine – hun oude aartsvijand te stoppen en de aarde te redden. Wie trouwens liever het oude spul heeft: Mighty Morphin Power Rangers: The Movie (uit 1995) en Turbo: A Power Rangers Movie (1997) staan sinds vorige week te blinken op Disney+.

Longest Third Date op Netflix ziet er ook boeiend uit, want daarin zien we hoe Khani en Matt, twee mensen die elkaar net ontmoet hadden via een datingapp, spontaan op reis vertrokken en door COVID-19 maandenlang vast kwamen te zitten op hun bestemming. Waardoor ze elkaar meteen wel erg goed leerden kennen.

Reizen kost geld en dat heeft iedereen altijd tekort. Volgens financieel expert Ramit Sethi hoeft dat niet zo te zijn. In acht afleveringen laat hij in How To Get Rich op Netflix verschillende Amerikaanse gezinnen zien hoe ze rijk kunnen leven met de middelen die ze ter hun beschikking hebben. Hij staat stil bij het gebruik van kredietkaarten en bijhorende schulden, de voordelen van een eigen woning en de huwelijksplanning van een koppel dat zegt financiële tegenpolen te zijn.

Of Khani en Matt ook diertjes hebben kunnen kijken op hun reis weten we niet (we moeten zelf nog kijken), maar voor wie dat wél graag wil hebben de streamingdiensten deze week keuze te over. Netflix neemt ons in Chimp Empire mee naar een uitgestrekt natuurreservaat in Oeganda waar de voor de mens bekende grootste groep chimpansees ter wereld bij elkaar leeft. Wetenschappers volgen de kolonie van zo’n 160 dieren al jarenlang en bestuderen het dagelijkse leven van de apen. Netflix mocht voor enkele maanden mee en het resultaat duurt vier afleveringen. De stem die je hoort is van Mahershala Ali.

Op Apple TV+ kan je Tom Hiddleston op de commentaartrack horen. Hij heeft zijn stem ontleend aan Big Beasts, een reeks waarin elke aflevering ingezoomd wordt op een ander – u raadde het al – groot dier. Onder andere de reuzenotter, de struisvogel en de gorilla passeren de revue. Op Disney+ kunnen we ons collectief vergapen aan olifanten in Secrets Of The Elephants. In de vierdelige reeks krijgen we een inkijkje in het leven van de olifanten. Natalie Portman op de commentaartrack krijgen we er gratis bij.

Influencers zetten ook al eens graag een voet op een vliegtuig om naar verre oorden te rijzen. Comedian Henk Rijckaert steekt in zijn nieuwe special Influencer de draak met – echt waar! – influencers. Volgens Streamz – waar de show te bekijken is – heeft Rijckaert met Influencer zijn grappigste voorstelling tot nu toe gemaakt. Hij praat daarin over sociale media en het belang van echtheid. Zelf staat Rijckaert ook dagelijks met zijn volgers op Instagram, Facebook en YouTube in contact en dat komt met een zekere macht en verantwoordelijkheid, aldus de komiek.

Meer
Lees meer...
Disney+