‘Lucifer’ seizoen 6 zal uit 10 afleveringen bestaan

Tijdens de afgelopen week was er veel onduidelijkheid over het slotseizoen van Lucifer. Na het huidige vijfde seizoen zou er nog een zesde seizoen komen, maar veel mensen zaten met vragen over hoe lang dat zal duren. Dankzij de engel Amenadiel weten we nu eindelijk waar we aan toe zijn. Het laatste, zesde seizoen zal uit 10 afleveringen bestaan.

De eerste seizoenen van Lucifer werden uitgezonden door de Amerikaanse televisiezender FOX. De seizoenen bestonden uit telkens 22 afleveringen van 43 minuten. Daar kwam verandering in toen Lucifer naar Netflix kwam.

De streamingdienst hangt uiteraard niet vast aan uitzendschema’s. Zo bedroeg het vierde seizoen 10 afleveringen. Dat was aanvankelijk ook de bedoeling voor het vijfde seizoen, maar dit werd uiteindelijk toch verlengd naar 16 afleveringen. Elke aflevering duurde ongeveer een uur.

10 afleveringen

Het zesde seizoen van Lucifer zal vanaf eind september worden opgenomen, wanneer ook de allerlaatste aflevering van seizoen 5 wordt gedraaid.

De Amerikaanse nieuwswebsite TVLine meldt dat dit zesde seizoen uit amper 8 afleveringen zal bestaan. Fans reageerde aanvankelijk teleurgesteld, tot acteur D.B. Woodside zich met de zaak ging bemoeien. De acteur, die in de serie Amanadiel vertolkt, zegt dat er van de geruchten niets klopt. Het zesde en laatste seizoen van Lucifer zal bestaan uit maar liefst 10 afleveringen. Wij halen alvast opgelucht adem!

Lucifer is één van 50 beste series op Netflix. De rest van de (indrukwekkende) lijst vind je hier.

Meer
Lees meer...