Netflix werkt aan manier om het doorgeven van wachtwoorden buiten gezin tegen te gaan

Heel wat mensen delen een Netflix-abonnement met vrienden die niet met hen samenwonen. Daarnaast worden de wachtwoorden vaak ook nog verder verspreid waardoor er meer dan vier mensen gebruik maken van éénzelfde account. Netflix beseft dat ook en probeert dat probleem nu aan te pakken.

Netflix biedt verschillende formules aan die het makkelijk maken om je wachtwoord te delen met mensen die niet onder hetzelfde dak wonen. Daardoor verliest Netflix heel wat inkomsten, waardoor het nu iets wil doen aan het vrije verkeer van wachtwoorden.

Wachtwoorden delen

Al jarenlang staat in de gebruiksvoorwaarden van Netflix dat “een account niet gedeeld mag worden met personen buiten een huishouden”. Hoewel iedereen de gebruiksvoorwaarden altijd grondig doorneemt (kuch kuch), deelden veel gebruikers toch hun wachtwoord met mensen buiten hun gezin of stelden ze een alternatief gezin samen met vrienden die niet onder hetzelfde dak wonen.

Daar wil Netflix nu iets aan doen. Het gaat voorlopig om een test in Chili, Costa Rica en Peru. Daar zullen gebruikers de kans krijgen om hun account te delen met mensen buiten hun gezin, maar daar zullen ze wel een kleine extra bijdrage voor moeten betalen.

2,7 euro

“We hebben het altijd makkelijk gemaakt voor mensen die onder hetzelfde dak wonen om één Netflix-account te delen”, legt Chengyi Long, directeur productinnovatie bij Netflix uit in een blogpost. “Hoewel de huidige formules razend populair zijn, zorgden ze ook voor verwarring over wanneer en hoe Netflix-accounts gedeeld kunnen worden. Als gevolg daarvan worden heel wat accounts gedeeld door verschillende huishoudens. Dat heeft een impact op onze mogelijkheid om te investeren in nieuwe televisie en films voor onze gebruikers.”

Concreet moeten gebruikers die iemand van buiten hun gezin aan hun Netflix-account willen toevoegen 2,99 dollar (zo’n 2,7 euro) per extra persoon betalen, bovenop hun maandelijkse kosten. Je kan maximaal twee “externe gebruikers” toevoegen aan één account. Deze prijs ligt nog steeds lager dan wanneer deze mensen een apart abonnement zouden nemen op Netflix.

De Netflix-parasieten zullen een melding krijgen wanneer ze zich aanmelden op het account buiten het huishouden. Ze zullen daarbij de kans krijgen om als extra gebruiker toegevoegd te worden aan het account voor 2,7 euro of ze kunnen zelf een eigen account nemen. In beide gevallen zal Netflix hun kijkgeschiedenis en andere gegevens overdragen, waardoor je deze niet verliest.

Meer
Lees meer...