Netflix komt eindelijk met oplossing om films en programma’s te verwijderen uit ‘Verderkijken’

Goed nieuws voor wie houdt van orde op zijn Netflixaccount. Sinds kort is het namelijk eindelijk mogelijk om films of programma’s via al je toestellen te verwijderen uit de ‘Verderkijken’-rij. Daarmee komt de streamingdienst tegemoet aan de jarenlange vraag van veel gefrustreerde gebruikers.

Iedereen kent het wel: je kijkt even enkele minuten naar een film of een reeks op Netflix, maar merkt al snel dat het niets voor jou. Geen probleem op het eerste zicht, want de streamingdienst heeft natuurlijk keuze genoeg. Jammer genoeg belandt die titel, die je maar heel even hebt bekeken, toch in de ‘Verderkijken’-rij, in het Engels bekend als ‘Continue Watching‘.

Geen overzicht

Zo’n films en programma’s bleven daar aanvankelijk staan tot Netflix besliste om de titel volledig van hun dienst te verwijderen. Daarom raakte je als gebruiker al snel het overzicht kwijt in de lijst met zaken die je nog moet uitkijken.

De voorbije jaren heeft Netflix dat probleem al deels opgelost door een functie in te voeren waarmee je films of programma’s uit de ‘Verderkijken’-rij kan verwijderen. Dat doe je simpelweg door erop te klikken en daarna “Verwijderen uit Verderkijken” te selecteren.

Ook op televisie

Tot vorige week was die functie echter alleen beschikbaar op smartphones of tablets en op de website van Netflix. Wie voornamelijk via televisie naar Netflix kijkt, kan daar zijn, haar of hun ‘Verderkijken’-rij niet opkuisen. Recent liet de streamingdienst echter in een persbericht weten dat films en programma’s nu via alle apparaten uit die lijst kunnen gehaald worden.

Meer
Lees meer...