Netflix deelt spectaculaire promo voor bokskamp Jake Paul vs. Mike Tyson

Binnen exact één maand stappen levende bokslegende Mike Tyson (58) en zijn veel jongere uitdager Jake Paul (27) in de ring voor een van de meest besproken bokskampen van de laatste jaren. Netflix deelde zojuist een trailer van deze opvallende wedstrijd.

Mike Tyson heeft al sinds zijn nederlaag in 2005 tegen Kevin McBride geen officiële bokswedstrijd meer gevochten. De exhibitiewedstrijd tegen Roy Jones Jr. in 2020 draaide overigens ook uit op een nederlaag. Toch hoopt hij op zaterdag 16 november nog eens zijn beste zelve boven te halen.

Tegenstander in het gigantische AT&T Stadium in Arlington, Texas is Jake Paul. Deze omstreden YouTuber vormde zichzelf enkele jaren geleden om tot bokser. Sindsdien vocht hij tien kampen, waarvan hij er negen won. Jake Paul krijgt wel vaak kritiek dat hij zijn tegenstanders heel zorgvuldig uitkiest, zodat hij zijn record kan aantikken met overwinningen.

Leeftijdsverschil en gezondheidsproblemen

Dezelfde kritiek is er nu uiteraard. Die kritiek klinkt de laatste maanden zelfs steeds luider. Aanvankelijk hadden de twee het namelijk al tegen elkaar moeten opgenomen op 20 juli. Mike Tyson moest toen echter afzeggen om gezondheidsredenen.

Ondanks die problemen klinkt de voormalige wereldkampioen zwaargewichten nog steeds zeer strijdvaardig. Hij beloofde een einde te maken aan “een fenomeen dat hij zelf grootmaakte”. Tyson verwijst daarmee naar het feit dat hij in het begin van de bokscarrière van Jake Paul vaak promotie maakte voor hem.

Netflix

De bokswedstrijd tussen Jake Paul en Mike Tyson is ook zeer groot voor Netflix. De streamingdienst organiseert de laatste jaren namelijk steeds vaker live-evenementen. Vooral sport lijkt daarbij hun aandacht te trekken. Zo kochten ze de rechten op WWE Raw en enkele wedstrijden in de NFL. Het succes van het boksevenement op 16 november zal duidelijk maken of deze strategie succesvol kan zijn in de toekomst.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...