Left Right
scrollTop top

Netflix toont eerste beelden en releasedatum van ‘Ratched’, een prequel van ‘One Flew over the Cuckoo’s Nest’


Ratched Netflix
© Netflix

Ratched, de nieuwste serie van Ryan Murphy, heeft een poster en releasedatum. Daarnaast loste Netflix ook enkele stills uit de reeks die op 18 september verschijnt.

Ratched vertelt het oorsprongsverhaal van Nurse Ratched uit de roman One Flew Over the Cuckoo’s Nest van Ken Kesey uit 1962. In 1975 is dat boek verfilmd met Jack Nicholson in de hoofdrol, maar de nieuwe Netflix-reeks speelt zich dus af voor de gebeurtenissen uit de film.

Sarah Paulson als Mildred Ratched

De hoofdrol in Ratched is weggelegd voor Sarah Paulson, bekend van onder andere American Horror Story, Mrs. America, Deadwood, Glass, 12 Years a Slave en Game Change. Zij speelt Mildred Ratched, een verpleegster die in het midden van de 20ste eeuw werkt in een gerenommeerde psychiatrische inrichting in North Carolina.

Ratched-Netflix-2
Netflix

Ratched is aanvankelijk een voorbeeldige verpleegster. Maar hoe meer ze betrokken raakt bij de verontrustende experimenten die in de inrichting uitgevoerd worden op mensen, hoe meer dat verandert. Langzaam verliest ze haar onschuld en verandert ze in een monster.

Ryan Murphy

De cast bestaat verder ook nog uit Sharon Stone (Lenore Osgood), Cynthia Nixon (Gwendolyn Briggs), Judy Davis (Nurse Betsy Bucket), Jon Jon Briones (Dr. Richard Hanover), Finn Wittrock (Edmund Tolleson), Charlie Carver (Huck), Sophie Okonedo (Charlotte), Amanda Plummer (Louise), Vincent D’Onofrio (Governor George Milburn) en Alice Englert (Dolly).

Ratched is de zoveelste serie van Ryan Murphy voor Netflix sinds hij er vorig jaar een exclusief contract tekende met een geschatte waarde van 300 miljoen dollar. Sindsdien gaf hij de streamingdienst al Hollywood en The Politician. Voordien maakte Murphy naam met onder andere Nip/TuckGleeAmerican Horror Story en Pose.

Naast Ryan Murphy werkt ook Ian Brennan als producer voor Ratched. Evan Romansky is de scenarist van dienst, terwijl de regie in handen is van onder andere Nelson Cragg, Jennifer Lynch en Ryan Murphy. Vanaf 18 september komt het eerste seizoen exclusief op Netflix. Ondertussen is er ook al een tweede seizoen besteld.

Zoek je in afwachting iets anders om te bekijken? Kijk dan eens naar onze lijst met de 50 beste series op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899