Netflix bestelt Nederlandse oorlogsfilm met collaborateur, verzetsstrijdster en Britse piloot in hoofdrol

Netflix heeft voor het eerst een Nederlandse film besteld. Het gaat om een oorlogsfilm, meer bepaald over de grote slag in Zeeland en het noorden van Vlaanderen tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog. De Slag om de Schelde, of The Battle of the Scheldt, zou eind 2020 naar Netflix én de bioscoop komen. Ook de Belgisch-Nederlandse reeks Undercover verschijnt binnenkort op Netflix.

Netflix

Het verhaal, dat de film behandelt, speelt zich ongeveer 75 jaar geleden af. De Slag om de Schelde is Nederlands en Engels gesproken. De camera volgt drie mensen die betrokken zijn bij de Slag: een jonge Nederlandse collaborateur, een verdwaalde Britse piloot en een lokaal meisje van het verzet. Zij worden respectievelijk gespeeld door de Nederlander Gijs Blom (22), de Brit Jamie Flatters (19) en de Nederlandse Susan Radder (20). Matthijs van Heijningen is de regisseur en de film heeft een budget van 15,5 miljoen dollar (14 miljoen euro).

“Nederlandse en internationale cast”

Alain de Levita

Producer Alain de Levita geeft toelichting aan het Amerikaanse entertainmenttijdschrift Variety: “In deze film tonen we de oorlog als nooit tevoren in een Nederlandse film. We hebben bewust gekozen voor een jonge cast. Met deze getalenteerde Nederlandse en internationale cast zetten we de toon voor een groots en meeslepend oorlogsdrama, vooral voor een jonge generatie die moet ervaren hoe het was om op te groeien in een oorlog en wat de gevolgen waren van de keuzes die jongeren toen maakten.”

November 2020

De Slag om de Schelde, of The Battle of the Scheldt, komt in november 2020 naar de bioscopen én naar Netflix. Alsof dat nog niet genoeg is, zal Netflix volgend jaar zijn nieuw Europees hoofdkwartier openen in Amsterdam.

Meer
Lees meer...