Netflix stuurde tijdens de Golden Globes deze ultieme burn de wereld in

De Golden Globes zijn traditioneel een van de meest bekeken televisieuitzendingen van het jaar. Het is dus ook een avond waarop er minder mensen naar Netflix kijken. Dus had de streamingdienst een reactie klaar over het evenement.

Netflix en reguliere televisie, het zullen nooit echt dikke vriendjes worden. De streamingdienst had daarom ook een gepaste reactie klaar op de Golden Globes, een van de meest bekeken televisieuitzendingen van het jaar.

Reclame

Wat Netflix onderscheidt van reguliere televisie is natuurlijk het gebrek aan reclame. Al testte Netflix vorig jaar wel een systeem met reclamespotjes, waarvoor ze heel wat kritiek ontvingen. Maar voorlopig is er dus nog geen reclame te zien op Netflix. En dat wilde de streamingdienst er graag nog eens inwrijven.

Shoutout naar iedereen die voor de eerste keer in maanden reclame moet kijken”, tweette Netflix tijdens de uitzending van de Golden Globes. Het was uiteraard een verwijzing naar al hun gebruikers die nu nog een keertje naar de normale televisie keken om de Golden Globes te kunnen volgen. De Golden Globes zijn veelbekeken dus kan de uitzending ook op heel wat reclame-inkomsten rekenen wat tot uiting komt in verschillende reclameblokken.

Vier en een halve Golden Globes

Het voelt misschien als een bittere tweet, maar Netflix heeft eigenlijk niets om bitter over te zijn. De streamingdienst was namelijk genomineerd voor vier Golden Globes en kon die uiteindelijk allemaal verzilveren.

Het was vooral de film Roma die in de prijzen viel. De zwartwit film van Alfonso Cuarón kreeg de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film, die voor de Beste Regie en die voor Beste Screenplay. Daarnaast viel ook de serie The Kominsky Method in de prijzen in de categorie Beste Televisieserie – Musical of Komedie. Verder viel ook Richard Madden in de prijzen voor zijn rol in Bodyguard. De acteur, die vooral bekend is voor zijn rol als Robb Stark uit Game of Thrones, kreeg de Golden Globe voor Beste Acteur in een dramaserie. Hoewel Bodyguard een BBC-productie is, werd die verspreid door Netflix als een Netflix Original. Dus mag Netflix die toch wel als een halve Golden Globe zien.

Onze top 50 met de beste series op Netflix vind je hier.

Meer
Lees meer...