Netflix test nieuw systeem dat moet voorkomen dat mensen hun account delen

Netflix lijkt dan toch eindelijk de strijd aan te willen binden met mensen die van hun diensten gebruikmaken zonder ervoor te betalen. Het gaat om mensen die het wachtwoord van iemand anders gebruiken om hun favoriete series en films te kunnen bekijken. Een nieuw systeem moet helpen om dat gebruik aan banden te leggen.

Begin dit jaar overschreed Netflix de kaap van 200 miljoen abonnees. In de praktijk zijn er echter nog veel meer mensen die van de streamingdienst gebruikmaken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat meer dan de helft van de Netflix-abonnees zijn wachtwoord deelt met minstens één iemand anders.

Die praktijk kost Netflix jaarlijks miljarden, al toonde de streamingdienst zich tot nu zelf geen tegenstander. Zij gaan er namelijk vanuit dat veel mensen die via het account van iemand anders kennismaken met Netflix later zelf een abonnement nemen. Interne gegevens zouden dat zelfs bevestigen.

Verificatie

Toch lijkt Netflix nu toch de strijd aan te binden met mensen die zonder te betalen gebruik maken van iemand anders account. De website GammaWire ontdekte dat sommige gebruikers een onverwachte boodschap te zien kregen. Als Netflix merkt dat iemand een account probeert te gebruiken zonder accounteigenaar te zijn, wordt diegene gevraagd om te verifiëren dat hij een accounteigenaar is via een e-mailcode of tekstcode. Als ze dat niet binnen een bepaalde tijd doen, kunnen ze niet meer streamen en wordt hen gevraagd om zelf een account aan te maken.

Reactie Netflix

“Deze test is bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen die Netflix-accounts gebruiken, hiervoor de toestemming hebben”, legt een woordvoerder uit aan The Verge. Het lijkt er dus op dat Netflix zich vooral focust op mensen die het wachtwoord gebruiken van iemand die daar zelf niet van op de hoogte is, zoals bijvoorbeeld een ex. Wie bewust een wachtwoord deelt met iemand, kan namelijk gewoon de gevraagde verificatiecode geven aan die persoon.

Heb jij toegang tot Netflix? Check dan deze onze lijst met de 50 beste series!

Meer
Lees meer...