Netflix heeft eindelijk een antwoord op ‘Game of Thrones’: ‘The Witcher’

Nog voor Kerstmis zal je op Netflix de fantasy-reeks The Witcher kunnen bekijken. De Poolse serie doet erg denken aan Game of Thrones met monsters, zwaardgevechten en een hoge dosis drama. Het grote publiek heeft de eerste aflevering nog niet gezien, maar we weten nu al dat The Witcher mogelijk uit zeven seizoenen zal bestaan. De releasedatum: 20 december.

“Ik heb verhalen in kaart gebracht voor zeven seizoenen,” zei showrunner Lauren S. Hissrich aan het Brits entertainmenttijdschrift SFX. “Op dit moment stel ik mij de vraag: hoe creëer ik verhalen die echt jaren achtereen een publiek kunnen boeien? Het ergste wat we konden doen is al onze energie in het eerste seizoen steken en niet nadenken over hoe de personages kunnen groeien.” De serie is gebaseerd op de boeken van Andrzej Sapkowski, waar ook de befaamde The Witcher-games op zijn gebaseerd.

Bovendien is de reeks niet geschikt voor kinderen: “Het wordt een heel volwassen show. Het is belangrijk voor me dat het geweld en seks het verhaal versterken en er niet alleen zijn voor shockwaarde.”

Cast

In de hoofdrol hebben we de monsterjager Geralt of Rivia, gespeeld door Henry Cavill. Opvallend: Henry Cavill heeft geen baard in de reeks in tegenstelling tot in de games. In de boekenreeks heeft Geralt ook geen baard. Naast Henry Cavill zijn er ook rollen weggelegd voor Freya Allan (The War of the Worlds, Bluebird) als Ciri en voor Anya Chalotra (Wanderlust, The ABC Murders) als Yennefer. Zij zijn de belangrijkste personages naast Geralt.

We zien ook acteurs en actrices zoals Jodhi May (Game of Thrones) als Queen Calanthe, Björn Hlynur Haraldsson (Fortitude) als Eist, Adam Levy (Knightfall) als Mousesack en MyAnna Burig (Ripper Street) als Tissaia in de serie.

De exacte releasedatum: 20 december, exclusief op Netflix.

Strategie van Netflix

Onlangs raakte bekend dat Netflix abonnees aan het verliezen is in de VS, waar de streamingdiensten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond schieten. De grootste bedreiging voor Netflix: Amerikanen kunnen binnenkort een bundel van Disney+, ESPN+ en Hulu krijgen voor de prijs van één maand Netflix.

Netflix doet er alles aan om abonnees te strikken met exclusieve, populaire content. Zo kocht de streamingdienst de rechten aan om de nieuwe Scorsese-film The Irishman te mogen vertonen. Het aankopen van The Witcher kadert binnen diezelfde strategie. Zo liep Netflix een deel van de fantasy-fans mis, aangezien HBO Max beschikt over de uitzendrechten Game of Thrones, de absolute favoriet in het genre.

Gesponsorde artikelen