Netflix geeft meer uitleg over zijn plannen om het delen van wachtwoorden tegen te gaan

Reed Hastings, co-CEO en medeoprichter van Netflix, heeft meer uitleg gegeven bij de plannen van de streamingdienst om in de toekomst op te treden tegen het ongeoorloofd delen van accounts. Hij beloofde daarbij om geen agressieve methodes in te voeren.

“We gaan veel dingen testen, maar we zullen nooit iets uitrollen dat aanvoelt als ‘de schroeven aandraaien’ voor onze abonnees”, zei Reed Hastings volgens Variety op een briefing van Netflix over de financiële cijfers van het eerste kwartaal van 2021. “Voor de consumenten moeten de maatregelen logisch aanvoelen, zodat ze het begrijpen.”

Op dit moment doet Netflix geen specifieke inspanningen om te voorkomen dat mensen hun wachtwoord doorgeven en zo accounts delen zonder ervoor te betalen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat meer dan de helft van de Netflix-abonnees zijn wachtwoord deelt met minstens één iemand anders. Die praktijk kost Netflix jaarlijks miljarden, al toonde de streamingdienst zich tot nu zelf geen tegenstander. Zij gaan er namelijk vanuit dat veel mensen die via het account van iemand anders kennismaken met Netflix later zelf een abonnement nemen. Interne gegevens zouden dat zelfs bevestigen.

Wereldwijde test

Toch lanceerde Netflix vorige maand wereldwijd bij een aantal gebruikers een test. Daarbij kregen sommigen een waarschuwingsbericht om hun account te verifiëren als vermoed werd dat zij onterecht gebruik maakten van de streamingdienst.

Netflix-COO en chief product officer Greg Peters zei dinsdag op de briefing van het bedrijf dat de resultaten van die test zullen geanalyseerd worden. Aan de hand daarvan zal bekeken worden wat het ideale model is om in de toekomst in te voeren.

Meer
Lees meer...