Netflix gaat bestseller ‘De Zeven Echtgenoten van Evelyn Hugo’ verfilmen

Booktokkers, opgelet! Netflix heeft gisteren namelijk bekend gemaakt dat het De Zeven Echtgenoten van Evelyn Hugo van auteur Taylor Jenkens Reid gaat verfilmen. Dat deed het platform door de cover van het boek te delen op Instagram. Het boek dateert uit 2017, maar kon vooral het laatste jaar op heel wat aandacht rekenen.

Netflix gaat een film maken van De Zeven Echtgenoten van Evelyn Hugo (of The Seven Husbands Of Evelyn Hugo). Dat boek kreeg de laatste jaren heel wat aandacht op sociale media. Vooral TikTok leek helemaal weg van de bestseller van auteur Taylor Jenkens Reid, want daar gaat het verhaal al een tijdje viraal. Dat bleek voor Netflix dé perfecte aanleiding voor een verfilming.

De Zeven Echtgenoten van Evelyn Hugo

Het verhaal gaat over, hoe kan het ook anders, Evelyn Hugo. Op 79-jarige leeftijd beslist Evelyn om eindelijk haar boekje open te doen over haar rijke verleden in Hollywood. Daarvoor benadert ze de onbekende reporter Monique Grant. Grant is verrast, want ze is tot dan nog een onbekende journalist. Ze neemt het project aan en grijpt haar kans om bekend te worden.

Evelyn vertelt over haar verleden en al haar mannelijke veroveringen. Maar op een bepaald moment lijken de levens van Evelyn en Monique te overlappen, wat voor heel wat verwarring zorgt. Waarom koos Evelyn voor Monique?

Geprezen

De Zeven Echtgenoten van Evelyn Hugo kwam uit in 2017, waarin het ook genomineerd werd voor een aantal prijzen. Toch is het pas de laatste jaren uitgegroeid tot hit bij het grote publiek. Dat komt vooral door TikTok, waar mensen massaal hun favoriete boeken delen. Als ook andere mensen het dan aanbevelen, dan gaat de bal aan het rollen.

En dat is nu ook Netflix opgevallen, want zij zullen het verhaal verfilmen. Het is niet de eerste keer dat Netlix een adaptatie maakt van een bekend TikTok-boek. Eind april komt namelijk de reeks Heartstopper uit op het platform. Wanneer de opnames van De Zeven Echtgenoten van Evelyn Hugo zouden beginnen en wie er in de cast zal zitten, is nog niet bekend. Maar wij gaan er alvast van uit dat de film een succes zal worden.

Liever een serie? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...