Netflix deelt eerste beelden en releasedatum ‘Heartstopper’

De reeks Heartstopper, die gebaseerd is op de immens populaire graphic novel met dezelfde naam, komt er sneller aan dan je denkt. Een aantal weken geleden deelde Netflix de eerste foto’s, maar nu heeft het ook een eerste teaser en een releasedatum de wereld ingestuurd. Vanaf 22 april 2022 zal je de avonturen van Nick en Charlie kunnen volgen.

Al sinds het begin van de lockdown is de graphic novel Hearstopper van auteur Alice Osman een groot succes over de hele wereld. Het eerste boek kwam uit in 2016, maar het lijkt alsof de graphic novels pas nu hun grootste succes kennen. Het verhaal van Nick Nelson en Charlie Spring veroverde alle harten, waardoor vorig jaar ook de komst van een Netflixadaptatie werd aangekondigd. Die adaptatie gaat dus volgende maand al in première op de streamingdienst.

Heartstopper

Het verhaal gaat over twee klasgenoten, Nick en Charlie, die op een dag verplicht moeten samenwerken voor een project. Uiteindelijk groeit hun vriendschap uit tot iets meer, wat beide jongens niet meteen hadden verwacht. De twee komen terecht in een spiraal van liefde, onzekerheden en alles daartussen, terwijl Charlie ook nog worstelt met zijn mentale gezondheid en zijn coming-out.

In de teaser is te zien hoe Netflix op het eerste zicht trouw probeert te blijven aan het originele verhaal en de manier waarop de graphic novel geschreven en getekend is. Zo zien we een aantal scènes in split screen die daardoor heel sterk op een deel uit een strip lijken. Voor de rest krijgen we al een voorsmaakje van de verschillende personages en vrienden van Nick en Charlie, die hen allebei proberen te helpen in de zoektocht naar zichzelf.

De serie werd net als het boek geschreven door auteur Alice Osman. De rollen van Charlie en Nick worden vertolkt door Joe Locke, die zijn eerste grote rol speelt, en Kit Connor (Rocketman).

Bekijk de teaser van Heartstopper hier:

Hearstopper is vanaf 22 april te zien op Netflix. Zoek je iets om in de tussentijd te kijken? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...