Netflix maakt Zuid-Koreaanse realityreeksen voor dit najaar bekend

Netflix scoort de laatste jaren steeds vaker met Zuid-Koreaanse reeksen en het gaat daarbij niet langer enkel om fictiereeksen. Zo verschenen er de afgelopen jaren al verschillende succesvolle Zuid-Koreaanse realityreeksen, zoals Physical: 100, Zombieverse en Single’s Inferno. Nu heeft de streamingdienst aangekondigd welke realityreeksen we dit najaar nog mogen verwachten vanuit Zuid-Korea.

Eerder dit jaar pakte Netflix al uit met verschillende Zuid-Koreaanse realityreeksen, waaronder het derde seizoen van Single’s Inferno, het tweede seizoen van Physical: 100 en het nieuwe Agents of Mystery. Maar ook in het tweede deel van het jaar mogen we nog veel Zuid-Koreaanse reeksen verwachten en die heeft Netflix nu aangekondigd.

Najaar 2024

De eerste nieuwe realityreeks verschijnt volgende week, op dinsdag 6 augustus, al op Netflix. Het gaat om The Influencer, waarin influencers het tegen elkaar zullen opnemen om uit te maken wie het meeste invloed heeft op sociale media. De tweede reeks die we al in augustus mogen verwachten is A-List to Playlist. Deze reeks zal vanaf vrijdag 30 augustus te vinden zijn op Netflix en zal acteur Cho Jung-seok volgen terwijl hij probeert om het te maken als singer-songwriter. Hij wordt bijgestaan door zijn vrienden en andere legendarische Zuid-Koreaanse artiesten.

In september is het dan weer tijd voor een heel ander realityprogramma van Zuid-Koreaanse bodem. Het gaat namelijk om een kookprogramma. In Culinary Class Wars nemen 100 getalenteerde chefs het tegen elkaar op. Daarbij zijn verborgen meesters, de “black spoons“, en bekende sterrenchefs, de “white spoons“. Paik Jong-won en Anh Sung-jae, twee van de bekendste chefs van Zuid-Korea zullen de jury vormen voor de wedstrijd. In oktober is het tijd voor Comedy Revenge, waarin comedians van verschillende leeftijden en achtergronden het tegen elkaar zullen opnemen.

Netflix laat ook weten dat Rugged Rugby: Conquer or Die in december zal verschijnen. Deze reeks wordt een soort Physical: 100, maar dan enkel met rugbyspelers. Daarnaast zal ook het tweede seizoen van Zombieverse nog dit jaar verschijnen. Daarin zal een nieuwe groep bekende Zuid-Koreanen moeten proberen om een zombie-apocalyps te overleven.

2025

Netflix heeft ook al drie Zuid-Koreaanse realityreeksen voor 2025 aangekondigd. Het gaat daarbij in de eerste plaats om het vierde seizoen van de populaire datingshow Single’s Inferno. Daarin zal een nieuwe groep singles op zoek gaan naar de liefde. Ook The Devil’s Plan krijgt in 2025 een tweede seizoen. Daarin nemen bekende en onbekende Zuid-Koreanen het tegen elkaar op in verschillende intellectuele en strategische proeven.

De laatste reeks die aangekondigd werd door Netflix zal eveneens in 2025 verschijnen. Het gaat om Kian’s Bizarre B&B, waarin manhwaga KIAN84 een B&B zal uitbaten. Een manhwaga is het Zuid-Koreaanse woord voor de auteur van comics en webtoons.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...