‘Zombieverse’ seizoen 2: Deze deelnemers keren terug

De Zuid-Koreaanse realityreeks Zombieverse komt terug voor een tweede seizoen en nadat we vorige week de eerste deelnemers leerden kennen, heeft Netflix nu ook de rest van de cast bekendgemaakt. En deze keer gaat het om terugkerende deelnemers uit het eerste seizoen.

Vorig jaar verscheen het eerste seizoen van Zombieverse op Netflix. Het gaat om een realityreeks waarin de deelnemers moeten proberen om een zombie-apocalyps te overleven. Net zoals in het eerste seizoen zullen we bekende Zuid-Koreaanse deelnemers te zien krijgen en enkele daarvan zullen nu terugkeren in het tweede seizoen.

Zombieverse

Zuid-Korea heeft duidelijk een sterke fascinatie met zombies. Nadat in 2016 de populaire zombiefilm Train To Busan verscheen, kwam Netflix al met de fictiereeksen Kingdom en All Of Us Are Dead. En vorig jaar kwam de streamingdienst ook met een realityreeks in het zombiethema: Zombieverse. Ja, je leest het goed, een realityreeks over zombies. In de serie werden verschillende bekende Zuid-Koreanen gedropt in een zombie-apocalyps in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Daarbij moesten ze proberen om zo lang mogelijk te overleven. Ze moesten dus op zoek naar eten en onderdak en zo lang mogelijk uit de klauwen – en vooral tanden – van zombies zien te blijven. Want wie gebeten werd, viel af.

De makers van de reeks zijn Park Jin-kyung en Moon Sang-dong. Zij omschrijven het concept als volgt: “Het is een televisieproject dat startte vanuit de simpele vraag: ‘Hoe zouden mensen reageren als er zombies verschijnen in de echte wereld?’. Het zal interessant zijn om te zien welke rol de deelnemers spelen: een held, een vijand of een bijstaander?”

Het art team van de fictieve zombiereeks All of Us Are Dead werkte mee aan het eerste seizoen van de serie. Zij verzorgden de make-up van de zombies. De acteurs die zombies spelen, werden getraind door het team dat ook de zombies van de fictiereeks Kingdom trainde.

Deelnemers

Vorige week werden de eerste deelnemers voor het tweede seizoen van Zombieverse bekendgemaakt. Daarbij waren al meteen drie K-popsterren. Taeyeon, die je kan kennen van Girls’ Generation, Kwon Eun-bi, die deel uitmaakte van IZ*ONE en Yook Sung-jae van de boyband BtoB. De andere namen waren comedian Cho Sae-ho, rapper Defconn, YouTuber Kim Seon-tae, chefkok Andre Rush en producer Code Kunst, die ook al te zien was in het panel van Change Days op Netflix.

Nu heeft Netflix ook de rest van de deelnemers bekendgemaakt. Het gaat daarbij om deelnemers uit het eerste seizoen die opnieuw hun kans wagen. Zo keert fan favorite Kim Jin-young/DEX uit Single’s Inferno terug, net als K-popster Tsuki van Billlie. De andere deelnemers die we terugzien zijn comedian Noh Hong-chul (The Hungry and the Hairy), rapper DinDin en YouTuber Yiombi Patricia.

Bekijk hier alle deelnemers van het tweede seizoen van Zombieverse:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...