‘Zombieverse’ seizoen 2 maakt cast bekend met drie K-popsterren

De Zuid-Koreaanse realityreeks Zombieverse komt terug voor een tweede seizoen en daarvan kennen we nu de eerste deelnemers. Daarbij zijn met Taeyeon (Girls’ Generation), Kwon Eun-bi (IZ*ONE) en Yook Sung-jae (BtoB) alvast drie K-popsterren.

Vorig jaar verscheen het eerste seizoen van Zombieverse op Netflix. Het gaat om een realityreeks waarin de deelnemers moeten proberen om een zombie-apocalyps te overleven. Net zoals in het eerste seizoen zullen we bekende Zuid-Koreaanse deelnemers te zien krijgen en de eerste deelnemers zijn nu bekendgemaakt.

Zombieverse

Zuid-Korea heeft duidelijk een sterke fascinatie met zombies. Nadat in 2016 de populaire zombiefilm Train To Busan verscheen, kwam Netflix al met de fictiereeksen Kingdom en All Of Us Are Dead. En vorig jaar kwam de streamingdienst ook een realityreeks in het zombiethema: Zombieverse. Ja, je leest het goed, een realityreeks over zombies. In de serie werden verschillende bekende Zuid-Koreanen gedropt in een zombie-apocalyps in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Daarbij moesten ze proberen om zo lang mogelijk te overleven. Ze moesten dus op zoek naar eten en onderdak en zo lang mogelijk uit de klauwen – en vooral tanden – van zombies moeten blijven. Want wie gebeten werd, viel af.

De makers van de reeks zijn Park Jin-kyung en Moon Sang-dong. Zij omschrijven het concept als volgt: “Het is een televisieproject dat startte vanuit de simpele vraag: ‘Hoe zouden mensen reageren als er zombies verschijnen in de echte wereld?’. Het zal interessant zijn om te zien welke rol de deelnemers spelen: een held, een vijand of een bijstaander?”

Het art team van de fictieve zombiereeks All of Us Are Dead werkte mee aan het eerste seizoen van de serie. Zij verzorgden de make-up van de zombies. De acteurs die zombies spelen, werden getraind door het team dat ook de zombies van de fictiereeks Kingdom trainde.

Deelnemers

In het eerste seizoen van Zombieverse kregen we tien bekende Zuid-Koreanen te zien. Het ging toen om actrice Lee Si-young (Sweet Home), reality tv gezichten Noh Hong-chul (The Hungry and the Hairy), Kim Jin-young/DEX (Single’s Inferno) en Park Na-rae (New World). Daarnaast waren ook YouTubers Hong Seong-woo en het duo Jonathan en Patricia te zien in Zombieverse net als baseballer Yoo Hee-kwan, K-popster Tsuki van Billlie en rapper DinDin.

En nu kennen we de eerste namen voor het tweede seizoen. Daarbij zijn al meteen drie K-popsterren. Taeyeon, die je kan kennen van Girls’ Generation, Kwon Eun-bi, die deel uitmaakte van IZ*ONE en Yook Sung-jae van de boyband BtoB. De andere namen zijn acteurs comedian Cho Sae-ho, rapper Defconn, YouTuber Kim Seon-tae, chefkok Andre Rush en producer Code Kunst, die ook al te zien was in het panel van Change Days op Netflix.

Bekijk hier de bekendmaking van de eerste deelnemers van het tweede seizoen van Zombieverse:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...