Neushoorntje geboren in Pairi Daiza

Neushoorn
Pairi Daiza

De dierentuin Pairi Daiza is een schattig diertje rijker. Er is namelijk een neushoorntje geboren. Het is een zuidelijke witte neushoorn die geboren werd op 25 november. Het diertje, een mannetje, heeft voorlopig nog geen naam. En er komt nog een klein neushoorntje aan.

Wie binnenkort nog een bezoekje aan Pairi Daiza heeft gepland, kan daar een nieuw diertje gaan bewonderen. Neushoorn Madiba is er namelijk bevallen van een kalfje. Het baby’tje en de mama zijn in uitstekende gezondheid.

Neushoorn Pairi Daiza
Pairi Daiza

Babyneushoorn

Het kalfje is de eerste baby van mamaneushoorn Madiba, maar ze neemt haar taak als moeder perfect op. Neushoorns zijn tussen de 16 en de 18 maanden zwanger en de volledige zwangerschap verliep prima.

Het kalfje heeft voorlopig nog geen naam, maar zal deze binnenkort krijgen. Bij Pairi Daiza is het de gewoonte dat bezoekers kunnen meestemmen over de naam. Dus wie weet beslis jij straks wel mee hoe het schattige nieuwe diertje heet.

Bedreigde diersoort

De zuidelijke witte neushoorn is een diersoort die vooral door stroperij met uitsterven bedreigd is. Daarom werkt Pairi Daiza mee aan het EEP (European Endangered Species Programme) rond deze diersoort. Dat houdt in dat ze er mee zullen voor zorgen dat de diersoort kan blijven bestaan. En het voortplantingsprogramma maakt daar deel van uit. Naast kweekprogramma’s in dierentuinen zijn er ook specifieke natuurreservaten die ervoor zorgen dat de diersoort bewaard kan blijven.

De zuidelijke witte neushoorn is gegeerd bij stropers omdat er een bijgeloof is dat zegt dat gemalen neushoornhoorns gebruikt kunnen worden als afrodisiacum. Maar dat is niet waar, want een neushoornhoorn bevat eigenlijk precies dezelfde stoffen als menselijk haar.

Tweede kalfje

Maar dat is niet alles, want Pairi Daiza verwacht nog voor het einde van het jaar een tweede neushoornkalfje. Neushoorn Ellie is namelijk hoogzwanger. Wie dus begin volgend jaar naar Pairi Daiza gaat, kan er twee neushoornkalfjes bezichtigen.

Naast de neushoorntjes bezichtigen kan je deze winter in Pairi Daiza ook schaatsen op een enorme drijvende ijspiste. Het gaat om de grootste drijvende ijspiste van Europa. Verder zijn binnenkort ook de twee babypanda’s te bezichtigen voor het publiek. De tweeling werd deze zomer geboren en mag binnenkort mee naar het grote pandaverblijf. Redenen genoeg dus voor een bezoekje aan Pairi Daiza.

Gesponsorde artikelen