Pairi Daiza installeert voor de kerstperiode een gigantische drijvende ijspiste

Pairi Daiza Ijspiste
Twitter/@pairidaiza

Dierenpark Pairi Daiza sluit normaal de deuren tijdens de winter. Maar dit jaar gebeurt dat niet. Integendeel: het park installeert een gigantische drijvende ijspiste. Met z’n 1.500 vierkante meter is het de grootste van Europa!

Goed nieuws voor fans van dieren en kerstsfeer: dierenpark Pairi Daiza blijft tijdens de winter open! Het is het eerste keer sinds het park openging dat het deuren niet sluit in die periode.

Grootste drijvende ijspiste van Europa

En er is meer! Op het meer naast het Russische restaurant Izba bouwt het park de grootste drijvende ijspiste van Europa. Die krijgt een omvang van maar liefst 1.500 vierkante meter.

De piste wordt op dit moment opgebouwd. Dat gebeurt met allemaal materialen die volledig recycleerbaar zijn. Vanaf 14 december gaat de piste open. En ook de rest van het park zal helemaal in kerstsfeer te bezoeken zijn.

Babypanda’s

Die datum is niet alleen speciaal doordat de ijspiste dan opengaat. Nee, want er is nóg meer! Het grote publiek kan vanaf dan de twee babypanda’s, die in augustus geboren zijn, bewonderen.

De twee diertjes kregen de namen Bao Di en Bao Mei. Vrij vertaald is dat “kleine broer” en “kleine zus van Tian Bao”. Tian Bao werd in 2016 geboren. Die naam betekent “heilig geschenk”.

‘The Last Frontier’

Pairi Daiza investeert, duidelijk. Afgelopen zomer werd namelijk nog een heel nieuw parkdeel geopend. Dat kreeg de naam ‘The Last Frontier‘ en focust op dieren uit Canada.

Het “Canadese” deel van het park werd gebouwd op een oppervlakte van maar liefst acht hectare (dat zijn ongeveer 16 voetbalvelden!). Voor het eerst konden bezoekers ook in het park overnachten. In ‘The Last Frontier’ bouwde Pairi Daiza namelijk ook een hotel en verschillende vakantiehuisjes.

Gesponsorde artikelen