Left Right
scrollTop top

New York geeft seksadvies tijdens coronacrisis: “seks met jezelf is het veiligst”


seks man vrouw
© Shutterstock

We lezen en horen overal advies over hoe we de verspreiding van het coronavirus kunnen tegengaan, maar toch blijven heel wat mensen met vragen zitten. Zo vragen velen zich af of je nog seks mag hebben tijdens deze coronacrisis. Om die mensen een antwoord te geven, schreef het Department of Health van New York een uitgebreide gids met seksadviezen.

Zoveel mogelijk in je kot blijven (zeker als je symptomen hebt), zo vaak mogelijk je handen wassen, je gezicht niet aanraken, je neus snuiten met een papieren zakdoek die je daarna weggooit, hoesten in je elleboog en minstens 1,5 meter afstand bewaren van andere mensen. De raadgevingen van de overheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn duidelijk.

Seks in tijden van corona

Over seks vinden we in die raadgevingen niets terug. En blijkbaar zijn daar toch wat vragen over. Daarom plaatste het Department of Health van New York City een gedetailleerde en zeer grafische beschreven gids over seks in tijden van corona.

Zo leren we onder andere met wie je seks mag hebben. “You are your safest sex partner“, valt er te lezen. Een raad die duidelijk door veel mensen opgevolgd wordt als we kijken naar de gestegen bezoekersaantallen van pornowebsite Pornhub. Let er wel op dat je voor en na het masturberen altijd je handen (en eventuele seksspeeltjes) minstens 20 seconden met water en zeep wast.

Sexting i.p.v. seksdates

Wie toch liever met iemand anders seks heeft, kiest daarvoor best iemand waarmee hij of zij samenwoont. Ook hier moet je voor- en achteraf minstens 20 seconden je handen wassen met water en zeep. Als een van jullie twee zich onwel voelt of symptomen van Covid-19 vertoont, vermijd je best even om seks met elkaar te hebben.

Dichte contacten, en dus ook seks, met iemand buiten je eigen huishouden worden uiteraard afgeraden. Maar toch merken we enig begrip voor wie zich niet kan inhouden: “If you do have sex with others, have as few partners as possible“. Wie zijn sekspartners normaal online ontmoet of als sekswerker actief is, stopt daar best een tijdje mee. De gids raadt aan over te schakelen op video dates, sexting of chat rooms.

Hoe verspreidt coronavirus zich?

Daarnaast wordt er in het document ook in detail ingegaan op via wat het coronavirus allemaal verspreid kan worden. Speeksel en slijm zijn uiteraard uit den boze. Maar ook in uitwerpselen is het nieuwe coronavirus teruggevonden. Daarmee vermijd je dus best ook direct contact.

Sperma en vaginaal vocht blijkt dan weer veel minder een probleem te zijn. Gewone vaginale seks is in theorie waarschijnlijk geen probleem, al lijkt het ons niet zo eenvoudig om daarbij anderhalve meter afstand te houden.

Lees hier alle seksadviezen


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899