Left Right
scrollTop top

Nieuw op Netflix deze week: de muzikale dramareeks ‘The Eddy’ van de regisseur van ‘La La Land’, het tweede seizoen van ‘Dead To Me’, ‘Becoming’ over Michelle Obama en een nieuwe comedyspecial van Jerry Seinfeld


The Streets hebben een nieuwe single uitgebracht met als titel Where The F*ck Did April Go? Het is een vraag die we ons allemaal wel eens gesteld hebben in de voorbije dagen, maar onze kalender liegt niet: we zijn effectief al in de maand mei aanbeland. Ergens ook wel leuk, want het is in die maand dat Netflix een aantal langverwachte releases klaar had staan!

Series

Zoals The Eddy, een nieuwe reeks waar Damien Chazelle mee zijn schouders onder heeft gezet. Als die naam je niets zegt: Chazelle is één van de nieuwe grote namen in Hollywood, speelde mee op het hoogste schavot vanaf zijn debuutfilm Whiplash, zette de musical weer op de kaart met het ultrapopulaire La La Land en stuurde Ryan Gosling de ruimte in voor First Man. Nu werkte Chazelle voor het eerst mee aan een televisiereeks, waarvan hij ook de eerste twee afleveringen zelf regisseerde.

The Eddy is de naam van de jazzclub waar het allemaal om draait, gelegen in een anonieme straat in Parijs. Elke nieuwe aflevering focust zich op één van de eigenaars of één van de leden van de huisband van The Eddy. De cast bestaat uit een heerlijke mix van Franse, Poolse en Amerikaanse acteurs en de regisseurs zijn even multicultureel. Maar over de reeks zelf lopen de meningen wel heel erg uiteen.

Nog helemaal nieuw is het Spaanse Valeria, dat nu al de Spaanse versie van Sex And The City wordt genoemd. De reeks vertelt het verhaal van een schrijfster die last heeft van een writer’s block sinds ze getrouwd is met haar man Adrian. Sindsdien is het contact met haar vriendinnen verwaterd en dus besluit ze om het roer volledig om te gooien. Valeria neemt terug contact op met haar vier vriendinnen in de hoop zo terug inspiratie te krijgen voor haar nieuwe roman.

Dead To Me kenden we al, die kwam vorig jaar voor het eerst op onze radar. Nu is er een tweede seizoen en daarin zijn de rollen omgekeerd: Jen (Christina Applegate) heeft deze keer een groot geheim dat ze wil verbergen voor Judy (Linda Cardellini). Meer kunnen we niet weggeven zonder te spoilen en dat gaan we dus niet doen, maar ook het tweede seizoen van Dead To Me is weer meer dan het bekijken waard!

De twee eerste seizoenen van Colony hebben we al eens op FOX kunnen bekijken, maar het derde en laatste seizoen – dat al dateert van 2018 – is voor het eerst in België te zien. De reeks speelt zich af in de nabije toekomst en na een buitenlandse invasie is de wereld lang niet meer hetzelfde en veranderd in een politiestaat. Voor degenen die oud genoeg zijn om Lost nog te hebben gezien: Josh Holloway die Sawyer speelde in Lost speelt de hoofdrol als Will Bowman.

Voor Workin’ Moms gaat het nog sneller, want die reeks is al toe aan het vierde seizoen. De serie volgt de levens van vier vrouwen die een balans proberen te vinden tussen liefde, carrières en ouderschap.

En tot slot zijn ook nog het zesde seizoen en dus ook de laatste tien afleveringen van de populaire reeks Vikings aan Netflix toegevoegd. Voor wie er nog niet aan begonnen is: er staan 79 afleveringen op u te wachten.

Films

De nieuwe film van niemand minder dan Spike “BlacKkKlansman” Lee is aangekondigd voor een release binnen enkele weken, maar deze week was het eerder rustig op filmvlak op Netflix. Zo is ook Ocean’s Eleven toegevoegd, een film uit 2001 en dus stilaan een klassieker. In deze film van Steven Soderbergh werkt een sterrencast (George Clooney! Brad Pitt! Matt Damon! Andy García! Julia Roberts! Casey Affleck!) samen aan de grootste casino-overval aller tijden.

Geen overval, maar wel een spelletje tikkertje staat centraal in Tag (2018), een actiekomedie waarin vijf vrienden all the way gaan voor hun jaarlijkse traditie.

En voor wie nog niet genoeg heeft van virussen is er I Am Legend (2007), een film waarin Will Smith wetenschapper Robert Neville speelt en die is – naast wandelen met zijn hond – druk bezig met het zoeken naar een geneesmiddel tegen een virus dat het grootste gedeelte van de wereldbevolking heeft doen uitsterven.

Wie veeleer op zoek is naar een beetje warmte kan Paddington 2 (2017) aanklikken. Hierin wordt Paddington van diefstal beschuldigd, een beschuldiging die hem zelfs in de gevangenis doet belanden. Ondertussen doet de familie Brown haar best om de onschuld van Paddington – waar ze uiteraard van overtuigd zijn – te bewijzen.

De humor is slim, de slapstick inventief en ook in de grootste avonturenscènes blijft die slimme en inventieve humor tevoorschijn komen. Dat gecombineerd met de warmte die de film uitstraalt doet hem op (bijna) hetzelfde niveau belanden als een Hugo van Martin Scorsese. Maar boven alles is deze film een pleidooi voor wat meer warmte naar elkaar toe.

Comedy & Documentary

Drie jaar geleden sloot komiek en televisiemaker Jerry Seinfeld van de legendarische sitcom Seinfeld (jammer genoeg niet op Netflix) een lucratieve deal met Netflix. Voor maar liefst 100 miljoen dollar kon Netflix beschikken over alle afleveringen van zijn webreeks Comedians In Cars With Coffee en zouden er twee nieuwe comedyspecials geleverd worden. Jerry Seinfeld: 23 Hours To Kill is daarvan de tweede en werd vorig jaar in oktober opgenomen toen het nog mogelijk was om in oktober op een podium te staan en hij heeft het hierin als vanouds over dingen die hem opgevallen zijn in het alledaagse leven.

Ook de Obama’s werken tegenwoordig voor Netflix aan een allegaam van producties. Naast documentaires als American Factory en Crip Camp is er nu ook Becoming, een documentaire over Michelle Obama die een aanvulling moet vormen bij het gelijknamige boek van de voormalige presidentsvrouw uit 2018.

Documentairemaakster Nadia Hallgren volgde mevrouw Obama tijdens haar boektournee in 34 steden. De voormalige first lady wordt namelijk nog altijd geflankeerd door de Secret Service en dus moest Hallgren letterlijk heel dichtbij komen om een portret van Michelle te kunnen filmen. Die bijna ontbrekende afstand zorgde ervoor dat de twee vrouwen een hechte relatie konden opbouwen.

Voor nog meer kijkinspiratie verwijzen we naar onze lijst met de 50 beste series op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539