Nieuw seizoen ‘Belgium’s Next Top Model’ krijgt startdatum

Streamz gaat later dit jaar op zoek naar een nieuw Belgisch topmodel. Vanaf vrijdag 15 september kan je op de streamingdienst namelijk wekelijks kijken naar een nieuwe aflevering van Belgium’s Next Top Model.

De zoektocht naar een nieuw topmodel op televisie heeft een lange voorgeschiedenis. Zo zijn er tussen 2003 en 2017 in de Verenigde Staten maar liefst 24 seizoenen uitgezonden van America’s Next Top Model. In Vlaanderen verscheen het programma een eerste keer op tv in 2007 onder de naam Topmodel. Eén jaar later was er een tweede editie, maar daar bleef het ook bij. In 2009 en 2010 was er dan een samenwerking tussen de zenders 2BE en RTL 5 voor twee seizoenen Benelux’ Next Top Model.

Belgium’s Next Top Model

Daarna verdween het programma van de buis, maar begin dit jaar kwam Streamz met groot nieuws. De streamingdienst komt namelijk een nieuw (of eigenlijk eerste) seizoen van Belgium’s Next Topmodel. Daarin zullen 14 aspirant-modellen het in tien afleveringen tegen elkaar opnemen. Zij strijden voor een professioneel modellencontract bij NOAH Mgmt, een internationaal gerenommeerd modellenbureau opgericht door de Vlaming Tom Van Dorpe, en een covershoot voor het modeblad Marie-Claire.

Tom Van Dorpe maakt ook deel uit van de vierkoppige jury van Belgium’s Next Topmodel. Hij krijgt daarbij de hulp van topmodel Hannelore Knuts, designer en co-founder van Essentiel Antwerp Inge Onsea en de bekende stylist Tom Eerebout. Daarnaast zullen ook heel wat gastjuryleden te zien zijn.

Nieuw in vergelijking met vroegere versies van het programma is dat Belgium’s Next Topmodel zich richt op een veel bredere definitie van een model. Zo wordt er op zoek gegaan naar “she’s, he’s and they’s“.

Belgium’s Next Top Model is vanaf 15 september wekelijks te zien via Streamz.

Meer
Lees meer...