‘Belgium’s Next Top Model’ krijgt nieuw seizoen en zoekt kandidaten

Later dit jaar wordt er op Streamz opnieuw op zoek gegaan naar een nieuw Belgisch topmodel. De streamingdienst haalt namelijk het programma Belgium’s Next Top Model van onder het stof en is daarvoor op zoek naar nieuwe kandidaten.

De zoektocht naar een nieuw topmodel op televisie heeft een lange voorgeschiedenis. Zo zijn er tussen 2003 en 2017 in de Verenigde Staten maar liefst 24 seizoenen uitgezonden van America’s Next Top Model. In Vlaanderen verscheen het programma een eerste keer op tv in 2007 onder de naam Topmodel. Eén jaar later was er een tweede editie, maar daar bleef het ook bij. In 2009 en 2010 was er dan een samenwerking tussen de zenders 2BE en RTL 5 voor twee seizoenen Benelux’ Next Top Model.

Tom Van Dorpe, Hannelore Knuts, Inge Onsea en Tom Eerebout

Daarna verdween het programma van de buis. Maar daar komt dus in 2023 verandering in, want Streamz werkt aan een nieuw (of eigenlijk eerste) seizoen van Belgium’s Next Topmodel. Daarin zullen 14 aspirant-modellen over tien afleveringen strijden voor een professioneel modellencontract bij NOAH Mgmt, een internationaal gerenommeerd modellenbureau, opgericht door de Vlaming Tom Van Dorpe.

Hijzelf wordt ook een van de vier juryleden en krijgt daarbij hulp van drie andere Belgen met naam en faam in de modewereld. Het gaat hierbij om topmodel Hannelore Knuts, designer en founder van Essentiel Inge Onsea (die vorig jaar te zien was in De Verraders) en stylist Tom Eerebout. Die laatste werkte in het verleden onder andere voor Lady Gaga en Rita Ora. Daarnaast komen er ook heel wat gastjuryleden.

Kandidaten gezocht

Belgium’s Next Topmodel onderscheidt zich van de eerdere edities van het programma doordat iedereen die zich geroepen voelt zich kan inschrijven. “For every she, he and they, voor elk kleurtje of maatje; want schoonheid zit in élk van ons. Heb jij het in je om professioneel model te worden? Droom je al langer van de catwalks in Milaan of Parijs? Ben je of word je dit jaar 18 jaar?”, luidt de oproep. Wie kans wil maken om deel te nemen, kan zich nu hier aanmelden.

Belgium’s Next Top Model is later dit jaar te zien via Streamz.

Meer
Lees meer...