Nieuw te streamen deze week: start ‘Dopesick’ en ‘The Shrink Next Door’, terugkeer ‘Dexter’ en nieuwe films ‘Red Notice’, ‘Jungle Cruise’ en ‘Shang-Chi And The Legend Of The 10 Rings’

Bij Disney wordt er feest gevierd, want twee jaar na de lancering van hun streamingplatform vieren ze voor het eerst feest: op Disney+Day werden een aantal grote nieuwe titels gelost. Daardoor kunnen we vanaf vandaag kijken naar bijvoorbeeld Dopesick of de nog erg recente Marvel-film Shang-Chi And The Legend Of The 10 Rings. Maar ook de andere diensten hebben nog het één en ander te bieden: met Red Notice lanceert Netflix zijn duurste film tot nu toe en met The Shrink Next Door start AppleTV+ opnieuw met een beloftevolle serie en terwijl in Nederland de reboot van Dexter pas begin volgend jaar te zien is, presenteert Streamz ons die nu al.

Series

Laten we beginnen bij Dopesick, een beloftevolle gloednieuwe reeks waarvan nu op Disney+ de eerste twee afleveringen gelost zijn. De serie vertelt het verhaal van hoe één bedrijf de grootste drugepidemie in de Amerikaanse geschiedenis veroorzaakte. Meer concreet wordt er ingezoomd op gezinnen in de staat Virginia die getroffen zijn door de opïodecrisis. De portretten van de families en hun elkaar kruisende verhalen gaan van de bestuurskamers van Purdue Pharma tot in de gangen van de DEA. Onder andere Michael Keaton, Peter Sarsgaard, Will Poulter en Kaitlyn Dever zijn te zien in deze ambitieuze reeks.

Nog eentje waar al langer naar uitgekeken wordt is de nieuwe reeks The Shrink Next Door. Paul Rudd – blijkbaar de meest sexy man ter wereld – is te zien als Isaac Herschkopf, een psychiater die begin jaren 80 Marty Markowitz onder zijn hoede krijgt. Will Ferrell speelt de arme drommel die op korte tijd zijn ouders en zijn verloofde verloren was. Hij komt terecht bij Isaac die stap voor stap Marty’s leven helemaal over neemt, tot hij zelfs zijn intrek neemt in de villa van zijn rijke patiënt en overtuigt hem zelfs om hem eigenaar te maken van het familiebedrijf van Marty. In 2019 werd het bizarre waargebeurde verhaal al bewerkt tot een populaire podcast, nu is er de tv-bewerking. AppleTV+ trapt de première van de reeks af met drie afleveringen.

Streamz neemt ons mee terug naar Dexter Morgan, de seriemoordenaar rond wie tussen 2006 en 2013 acht seizoenen werden gemaakt. Niemand bleek echt tevreden met het einde dat destijds aan de reeks werd gebreid en dus is er nu Dexter: New Blood, tien nieuwe afleveringen die Dexter Morgan een nieuw einde moeten gunnen. In de eerste aflevering van de nieuwe reeks zoeken we Dexter terug op in het kleine winters dorpje waar hij intussen al tien jaar leeft. Hij heeft al lang niet meer gemoord, maar wordt door een plaatselijke flapuit wel weer stevig op de proef gesteld. Dexter: New Blood wordt in de nationale en internationale pers de revival genoemd “waarop niemand zat te wachten”, maar de reacties zijn na de eerste aflevering wel lovend. Op moment van schrijven staat Dexter: New Blood op een indrukwekkende 9;3/10 op IMDb na dik zesduizend stemmen.

Over Yellowstone is iedereen die de reeks al zag dat het één van de meest ondergewaardeerde reeksen van zijn tijd is. Of beter gezegd: wie de reeks vindt en begint te kijken, vindt ze goed, maar dat zijn nog altijd veel te weinig mensen. Toch weet de reeks het al tot zijn vierde seizoen uit te zingen. Het verhaal draait rond de familie Dutton, de familie die de grootste ranch van de Verenigde Staten in handen heeft. John en zijn familie doen er hun best om hun geld op een eerlijke manier te verdienen, maar liggen voortdurend onder vuur door interesse van projectontwikkelaars, een indianenreservaat en het ontstaan van het eerste Amerikaanse natuurreservaat Yellowstone National Park. In de hoofdrol herkennen we Kevin Costner en ook de dubbele première van dit nieuw seizoen werd bejubeld in de Verenigde Staten. Voor wie een serietip zoekt: hier is hij. Alle afleveringen, inclusief de twee nieuwste van het nieuwe seizoen, zijn op Streamz terug te vinden.

En als we daarmee klaar zijn, wachten de drie seizoenen van Broadchurch op Disney+. De reeks werd in juni van Netflix verwijderd, maar is nu dus opnieuw te zien bij de concurrentie. De fel gewaardeerde reeks heeft namen als David Tennant, Olivia Colman en Jodie Whittaker in zijn cast en draait rond het gelijknamige Zuid-Engelse kustplaatsje Broadchurch dat wordt opgeschrikt door de moord op de 11-jarige Danny Latimer.

Nieuwe films

Netflix heeft deze week Red Notice gelanceerd, een met sterren volgepakte film die naar verluidt 200 miljoen dollar gekost zou hebben, wat het de duurste film van Netflix maakt tot nu toe. Dwayne “The Rock” Johnson, Gal Gadot én Ryan Reynolds spelen de hoofdrollen in deze film over een Interpol-agent die de taak krijgt om de meest gezochte kunstdief ter wereld op te sporen. Na Central Intelligence (2016) en Skycraper (2018) is Red Notice de derde samenwerking tussen Dwayne Johnson en regisseur Rawson Marshall Thurber. Zowel The Rock als Gal Gadot vingen 20 miljoen dollar voor deze rol, wat haar in 2020 de derde meest betaalde actrice ter wereld maakte.

Daar stopt het deze week niet wat spektakelfilms betreft. Om hun Disney+Day kracht bij te zetten, maakt Disney nu al de Marvel-film Shang-Chi And The Legend Of The 10 Rings beschikbaar voor alle abonnees. Dat is razendsnel als je bedenkt dat die film pas in september in de cinema is verschenen. In deze nieuwe film wordt het Marvel Cinematic Universe in Azië verder verkend: Shang-Chi draagt een verleden waarvan hij dacht dat hij het achter zich had gelaten, maar hij wordt hier opnieuw mee geconfronteerd wanneer hij in het web van de mysterieuze Ten Rings-organisatie verstrikt raakt.

In juli lanceerde Disney dan weer Jungle Cruise en ook deze film hebben ze om hun verjaardag te vieren beschikbaar gesteld voor alle abonnees van Disney+. Dat verhaal neemt ons mee naar de jaren 20 van de vorige eeuw. Kapitein Frank neemt een broer en zuster mee op een missie om een boom in de jungle te zoeken die helende krachten heeft. Tijdens hun zoektocht zullen ze op de proef worden gesteld door de gevaren in de jungle en het feit dat ze niet de enigen zijn die de boom willen vinden. Dwayne Johnson speelt ook in deze film de hoofdrol, naast Emily Blunt. In de bijrollen herkennen we onder andere Edgar Ramirez, Jesse Plemons en Paul Giamatti.

Op Streamz hebben ze Mahalia toegevoegd, de film over Mahalia Jackson, de succesvolle Afro-Amerikaanse zangeres uit New Orleans. De film werd dit jaar voor een Emmy genomineerd in de categorie ‘Outstanding Television Movie’ en vertelt het verhaal van de koningin van de gospel. Het hoogtepunt in haar zangcarrière beleeft ze in 1963 tijdens een massademonstratie tegen rassendiscriminatie bij het Lincoln Memorial in Washington.

Interessant op Netflix is dan weer de nieuwe film Passing, waarvoor actrice Rebecca Hall voor het eerst achter de camera ging staan. Tessa Thompson en Ruth Negga spelen Irene en Clare, twee Afro-Amerikaanse dames die tijdens hun middelbare schoolperiode goede vriendinnen waren en elkaaer jaren later – in het New York van de jaren 20 – opnieuw tegen het lijf lopen. Ondanks hun licht getinte huid gaan beiden verschillend om met hun gemengde afkomst. Door hun hereniging ontwikkelen Irene en Clare een obsessie voor elkaar die een grondige impact zal hebben op hun leven.

Tussendoor willen we hier ook graag wat aandacht besteden aan de aankomst van het Nederlandse initiatief Picl in België. Via hun site vinden we een selectie recente films die maar kort in de bioscoop speelden of die nog steeds spelen, maar slechts een beperkt aantal voorstellingen hebben. Die films kan je voor 48u huren, een initiatief waarmee je ook rechtstreeks de bioscopen steunt. Zij maken immers zelf de selectie films die op Picl wordt aangeboden. Momenteel doen Netwerk in Aalst, The Roxy Theatre in Koersel en Cinema ZED uit Leuven en Hasselt mee. In december sluiten ook Sphinx uit Gent en BUDA uit Kortrijk aan. Onder de recente films die momenteel te huren zijn vinden we onder andere Minari, The Father, het Oscargenomineerde Quo Vadis, Aïda? met Johan Heldenbergh, The Man Who Sold His Skin met Koen De Bouw, Sweat, Mandibules en Supernova. Inschrijven op de nieuwsbrief om van het nieuwe aanbod op de hoogte te worden gehouden, kan onderaan de pagina.

Van daaruit kunnen we meteen door naar 7 Prisioneiros, eveneens nieuw en op Netflix. Deze Braziliaanse film draait rond de achttienjarige Mateus. Die aanvaardt een baan op een sloperij in São Paulo om op die manier zijn leven een beter leven te kunnen geven. Maar wanneer hij en een paar andere jongens verstrikt raken in de gevaarlijke wereld van de mensenhandel, wordt Mateus gedwongen te kiezen tussen werken voor de man die hem gevangen heeft gezet of de toekomst van hem en zijn familie op het spel zetten.

Opnieuw naar Disney+ dan, want daar hebben ze met de toevoeging van Home Alone 4 (2002) de hele reeks compleet gemaakt. Daar hoort voortaan ook het gloednieuwe Home Sweet Home Alone bij, dat vertrouwd zal aanvoelen voor de fans van het origineel. In dit verhaal is het aan de tienjarige Max Mercer om ongewenste indringers uit zijn huis te houden terwijl alle andere gezinsleden op vakantie zijn.

Als we dan toch al in de kerstsfeer verkeren kunnen we ons op Netflix laven aan hun nieuwe kerstfilm Father Christmas Is Back, waarin onder andere Kelsey Grammer en John Cleese te zien zijn. Hierin wil Caroline (Nathalie Cox) niets liever dan een perfecte kerst als goedmaking voor het feit dat haar vader James het gezin vele jaren geleden in de steek heeft gelaten. Wanneer de lang verloren gewaande vader terugkeert, samen met een 35-jarige Amerikaanse vriendin, wordt Carolines hoop op de perfecte feestdag verpest.

Oudere films

Ook al langverwacht, ook al betreft het dan een film uit 2007: Enchanted. De fans schreeuwden er al lang om en vandaag heeft Disney+ dan eindelijk ook de voor drie Oscars genomineerde film aan hun aanbod toegevoegd. Herin speelt Amy Adams een meisje dat in de perfecte animatiewereld leeft, tot ze de woede van een tovenares-koningin op de hals haalt. Die tovert haar naar het hedendaagse New York waar zij zich uiteraard geen raad weet. Maar dan ontmoet ze een aantrekkelijke jonge vader en haar wereld verandert ingrijpend. Haar droomprins is haar echter ook gevolgd naar de echte wereld, evenals een dienaar van de boosaardige koningin. Vandaag heeft Disney ook officieel de komst van een sequel aangekondigd: die mogen we verwachten in het najaar van 2022.

Docu

Geen andere documentairereeks waar we in 2020 zo van genoten hebben als The World According To Jeff Goldblum op Disney+. Hierin laat de populaire acteur je op een andere manier kijken naar hedendaagse voorwerpen als sneakers, ijsjes of fietsen. In het tweede seizoen, dat vijf afleveringen telt, heeft hij het onder andere over honden, vuurwerk en monsters.

https://www.youtube.com/watch?v=TQrHjgcX2E8&ab_channel=NationalGeographic
Meer
Lees meer...