Nieuw te streamen deze week: een nieuw seizoen van ‘The Umbrella Academy’, de nieuwe series ‘Man vs. Bee’,’Loot’ en ‘Chloe’, de gloednieuwe Marvel-film ‘Doctor Strange In The Multiverse Of Madness’ en de Belgische Oscarinzending ‘Un Monde’

Het einde van de examens lonkt, de vakantie-uittocht nadert en het festivalseizoen is stilaan op volle snelheid gekomen, maar dat wil niet zeggen dat de streamingdiensten gas terugnemen. Volgende week struikelen de grote titels over elkaar en ook die grote finale van het vierde seizoen van Stranger Things komt eraan dus we hebben nog welgeteld een week de tijd om het nieuwe seizoen van The Umbrella Academy bij te kijken en ook weer een aantal nieuwe reeksen te checken. Geen tijd te verliezen!

Series

The Umbrella Academy ging in 2019 van start op Netflix en groeide sindsdien uit tot een grote hit voor de streamingdienst. Op het nieuwe seizoen werd al een kleine twee jaar gewacht en dat is lang in het land der streaming. Bij de start van dit seizoen wordt de familie alweer wat uitgebreid wanneer de broers en zussen in een alternatieve tijdlijn terecht komen. In het nieuwe derde seizoen zien de special effects er niet alleen weer geweldig uit – er werd ongeveer een jaar gewerkt aan de post-productie van de reeks -, ook zien we hoe Vanya transformeert tot Viktor. Het is een mooie ode van de makers aan Elliot Page, die sinds het tweede seizoen gereleased werd heeft laten weten transgender te zijn en zijn voornaam Ellen inruilde voor Elliot. Dat die verhaallijn het op een bepaalde manier ook tot in het derde seizoen heeft geschopt is niet alleen een mooi voorbeeld van hoe om te gaan met inclusiviteit, maar maakt ook dat dit derde seizoen het meest persoonlijke werk is dat Elliot Page misschien wel ooit zal maken.

https://www.youtube.com/watch?v=WGSaugEio2g&ab_channel=NetflixNederland%26Belgi%C3%AB

Helemaal nieuw op Netflix is Man vs. Bee, een reeks die bestaat uit tien afleveringen van amper tien minuten. Dat we hier toch bovengemiddeld naar uitkijken is omdat de reeks volledig draait om een man die verwikkeld raakt in een gevecht met een bij. De man in kwestie wordt gespeeld door Rowan “Mr. Bean” Atkinson. En dat maakt ons dan weer echt benieuwd.

Op Amazon Prime Video hebben ze ons dan weer warm weten maken voor Chloe. Deze nieuwe reeks die gemaakt is in samenwerking met de BBC draait rond Becky Green, een eenzaam en onzeker meisje dat opkijkt naar Chloe, een meisje dat ooit een jeugdvriendin van Becky was, maar die het nu helemaal gemaakt heeft als influencer. Wanneer Chloe plots sterft nadat ze ook Becky tweemaal proberen bellen had, is Becky vastbesloten om uit te zoeken wat er gebeurd is. Ze neemt een nieuwe identiteit aan en dringt binnen in de leefwereld waar ze ooit zo door geobsedeerd was. In het Verenigd Koninkrijk werd deze reeks alvast bejubeld.

AppleTV+ doet met Loot nog eens een poging om een comedyreeks gelanceerd te krijgen, iets dat hen alvast met Ted Lasso goed gelukt is. Het gezicht van Loot is Maya Rudolph, een Amerikaanse actrice die al rollen speelde in talloze series en films, Emmy’s won voor haar werk in Saturday Night Live en ook bekend is als de rechter uit The Good Place of de stem van Connie het hormoonmonster uit Big Mouth. In Loot speelt ze Molly, een vrouw die al twintig jaar gescheiden is van haar man en besluit om met haar gigantische kapitaal van 87 miljard dollar haar liefdadigheidsinstelling nieuw leven in te blazen. De makers verdienden hun strepen al bij Parks And Recreation, Master Of None en 30 Rock en dat kan alleen maar tot aanbeveling strekken. De eerste drie aflefveringen zijn nu te zien.

En voor wie écht tijd te veel heeft, is er nog La Casa De Papel: Korea, een Koreaanse remake van de Spaanse Netflix-hit. Daarin verzamelen een aantal criminelen om onder leiding van een man die zich De Professor noemt de grootste bankoverval te plegen die Korea ooit gezien heeft. Geeeeuw!

Film

Dat de tijd tussen de release van een film in de cinema en de de dag dat je diezelfde film op streaming kan zien steeds korter wordt, is al langer duidelijk. Binnen enkele dagen verschijnt de nieuwe Marvel-prent Thor: Love And Thunder in de bioscoop. De vorige – Doctor Strange In The Multiverse Of Madness – staat daar ook nog op het programma, maar is tegelijkertijd al te streamen op Disney+ en dat is maar een 2,5 maanden na de cinemarelease. Hierin krijgt Doctor Strange het weer druk wanneer het multiversum wordt geopend. Wanneer blijkt dat hierin kwaadaardige versies en monsters schuilen, beseft Doctor Strange dat dit geen taak is die hij alleen aan kan en roept hij de hulp in van Scarlet Witch (Elizabeth Olsen). Het is aangeraden om vooraleer deze film te kijken de WandaVision-serie op Disney+ te bekijken. Hoewel deze film trouwens in chronologie na Spider-Man: No Way Home komt in het MCU en er ook aan deze film een aantal keer gerefereerd wordt is een releasedatum voor deze film op Disney+ nog in geen velden of wegen te bespeuren.

Een heel ander soort film kan je bekijken op Streamz+. Kleiner dan in Un Monde kan de wereld niet meer worden. Deze film is een kleinood van 72 minuten en speelt zich helemaal af op de speelplaats van de lagere school waar de jonge Nora, die in het eerste leerjaar start, les volgt. Het is de school waar ook haar broer Abel naartoe gaat. Wanneer Nora ziet hoe haar broer gepest wordt, wil hij niet dat zijn zus er iets over tegen hun vader zegt. Nora raakt verscheurd tussen de wil om te helpen en de drang om zich te integreren in haar nieuwe school. Deze sterk observerende film was het debuut van regisseur Laura Wandel en de Belgische Oscarinzending in 2021.

Bij Netflix kan je terecht voor The Man From Toronto, een nieuwe film met onder andere Kevin Hart, Woody Harrelson en Kaley Cuoco in de hoofdrollen. ‘The Man From Toronto’ is de bijnaam van ’s werelds gevaarlijkste huurmoordenaar. Teddy daarentegen is een mislukkeling uit New York. Wanneer ze op hetzelfde Airbnb-adres verblijven, worden ze met elkaar verward. Hierdoor worden ze gedwongen om met elkaar samen te werken.

Op Picl.be is C’Mon C’Mon beschikbaar, één van de grootste kanshebbers voor de film van het jaar wat ons betreft en dus eentje die je onder geen beding voorbij mag laten gaan. Joaquin Phoenix speelt Johnny, een radiojournalist en de oom van Jesse, zijn negenjarig neefje. Met die rol van oom heeft hij tot op heden niet veel gedaan, tot hij onverwacht op Jesse moet letten omdat diens moeder Viv zich moet gaan ontfermen over Paul, Jesse’s vader die aan een bipolaire stoornis lijdt.

Ook op Picl.be en voor de abonnees van Sooner is A Chiara te huur beschikbaar gemaakt, het einde van de trilogie van filmmaker Jonas Carpignano. Na eerder vluchtelingen en de Roma in Calabrië belicht te hebben, sluit Carpignano zijn trilogie over de Zuid-Italiaanse regio af met een portret van een meisje dat haar vaders dubbelleven ontdekt nadat die plots verdween de dag na het feest voor haar achttiende verjaardag.

Op Disney+ is er tot slot ook nog Trevor: The Musical, de gefilmde versie van een stuk op Broadway. Trevor: The Musical gaat over een dertienjarige jongen met een levendige fantasie die op zoek is naar zijn identiteit en zijn plekje in de wereld. Trigger warning: in deze musical worden suïcidale gedachten verbeeld.

Oudere films

Wanneer onze favoriete film uit het jaar 2018 beschikbaar wordt gemaakt, moeten we daar toch een paragraafje aan besteden: First Man staat op Netflix! Deze film wordt vier jaar na zijn release nog steeds onderschat en we moeten bekennen: ook wij liepen op voorhand niet over van de goesting in een astronautenfilm. Het is met dank aan Damien Chazelle (van Whiplash en La La Land) dat we nu vol lof kunnen zijn over deze biopic over Neil Armstrong, die met verve neergezet wordt door Ryan Gosling. De jonge regisseur wilde deze film benaderen als een thriller en dat is gelukt. Chazelle is erin geslaagd om een film te maken die én imposant én breekbaar is. Dit is geen ‘Make America Great Again!‘-film, maar een lesje in bescheidenheid tegenover het universum.

Docu & Reality

Op Disney+ zijn we door Have You Seen This Man? in amper drie afleveringen. In deze mini-reeks gebaseerd op de gelijknamige podcastreeks gaan we op zoek naar John Ruffo, een internationale fraudeur. Hij lijkt op een doodgewone kalende computerverkoper, maar wanneer hij op een koude herfstdag in 1998 na een veroordeling vriendelijk verzocht wordt om zich aan te melden bij de gevangenis van Brooklyn voor een gevangenisstraf van zeventien jaar, huurt hij een auto, rijdt hij naar Queens om zijn enkelband te verwijderen, haalt hij 600 dollar af en verdwijnt. Het zou het begin worden van een zoektocht van 24 jaar.

Afsluiten doen we deze week op Netflix met een dosis leedvermaak met de nieuwe realityreeks Snowflake Mountain. Voorwerp van deze reeks zijn een aantal adolescenten die in hun jeugd aan alle luxe gewend zijn geraakt en er nu niet in slagen om op eigen benen te gaan staan. Ze hebben nog nooit een vaatwasser moeten leegmaken, slagen er niet in om een job te vinden of te houden en raken over hun toeren als ze het ’s ochtends zonder een arsenaal aan make-up moeten doen. De jongeren worden gedropt in het Britse Lake District waar ze moeten zien te overleven zonder alle luxe die ze gewend zijn. We zeiden het toch: leedvermaak!

Meer
Lees meer...