Left Right
scrollTop top

Nieuw te streamen vanaf deze week: ‘Lupin’ met Omar Sy, nieuwe seizoenen ‘Zoey’s Extraordinary Platlist’ en ‘Dickinson’, Oscarkanshebber ‘Pieces Of A Woman’ en Nicolas Cage en de geschiedenis van scheldwoorden


Het nieuwe jaar heeft zich nu echt op gang getrokken en dat is ook te merken aan het aantal nieuwe serietitels. Het is koud buiten en vroeg donker: het perfecte excuus om je dit weekend binnen op te sluiten en wat series te bingen. Zowat elke streamingdienst laat zich deze week gelden dus keuze is er meer dan genoeg.

Series

Netflix pakt deze week uit met Lupin, een productie van Netflix Frankrijk waar wel iets van verwacht wordt. De hoofdrol wordt vertolkt door de immer beminnelijke Omar Sy. Over de show viel vooraf weinig meer te lezen dan “geïnspireerd door de boeken van Maurice Leblanc”, maar na de eerste drie afleveringen te hebben gezien kunnen we spreken van de eerste verrassing van dit jaar. Lupin is meer dan een gewone adaptatie over de boeken over de gentleman thief. Dit is ook geen Sherlock en geen Perry Mason en al wie na de eerste tien minuten denkt: “Oh, dit ken ik: dit is Ocean’s Eleven”: dat is het ook niet.

Ook bij Apple beginnen ze aan hun seriejaar. Het aanbod op AppleTV+ is nog steeds niet gigantisch, maar met Dickinson hebben ze alvast een serie in huis waarvan het eerste seizoen fel in de smaak viel. In het tweede seizoen is het nog altijd Hailee Steinfeld die gestalte geeft aan dichteres Emily Dickinson, één van de grootste dichters uit de negentiende eeuw. Aan het het einde van het eerste seizoen kwam de dichteres in opstand tegen haar ouders, nu wordt ze overtuigd om haar gedichten naar buiten te brengen. Dickinson heeft echter niets van een traditioneel kostuumdrama, maar is net een hele moderne reeks geworden over empowerment, ambitie en je rechten opeisen als vrouw.

Het tweede seizoen van Zoey’s Extraordinary Playlist is op 5 januari op Streamz van start gegaan en staat dus nu al op je te wachten. Ook deze reeks – over een jonge vrouw die de diepste gedachten van de mensen rond haar kan horen in de vorm van musical- en dansnummers – was een aangename verrassing. Zoey’s Extraordinary Playlist is fris, opgewekt, een tikje tragisch én nodigt uit tot meezingen. In het tweede seizoen komt Jane Levy steeds meer te weten over het hoe en waarom van haar speciale kracht. En het nieuwe seizoen heldert ook de cliffhangers op waarmee het vorige seizoen ons achterliet.

Nog op Streamz kan je nu het vijfde seizoen van The Magicians vinden. Nadat het voortbestaan van de magie in seizoen vier op het nippertje werd gered kent de serie nu in het vijfde seizoen haar conclusie. Daarin merken Julia, Alice, Eliot, Margo, Penny en hun vrienden dat het redden van de magie met bijwerkingen komt.

Een serie die niet van ophouden weet is Grey’s Anatomy. Het zestiende (!) seizoen is vanaf nu te vinden op Amazon Prime. Daarin moet Meredith strijden om haar medische licentie terug te krijgen.

Op Streamz pakken ze nog uit met een niet te missen Noorse serie van Lumière uit 2015: in The Heavy Water War: Stopping Hitler’s Atomic Bomb waarin de Engelsen met behulp van de Noorse verzetbeweging weet kregen van Hitlers geheime kernwapenprogramma en een sabotageactie opzetten bij Norsk Hydro, een elektriciteitscentrale bij Telemark in het midden van Noorwegen.

Disney heeft dan weer een soort van reclamespot voor hun eigen Marvel-films en -series op hun platform Disney+ losgelaten. Voor wie wil instappen in het MCU, maar wel een opfrissertje kan gebruiken, laat Disney in verschillende afleveringen zien wat de hoogtepunten voor elk personage waren. De eerste twee episodes van Marvel Studios LEGENDS staan nu online en behandelen Wanda Maximoff en Vision, in aanloop naar de nieuwe reeks WandaVision die volgende week start.

Nieuwe films

Pieces Of A Woman is één van de Oscarkandidaten van Netflix in dit awardseizoen. Vanessa Kirby en Shia LaBeouf spelen Martha en Sean in die film, een echtpaar uit Boston dat hun eerste kindje verwacht. Wanneer het kindje tijdens een thuisbevalling komt te overlijden, wordt Martha’s leven overvallen door een diepe rouw die een grote impact heeft op haar huwelijk.

Vanessa Kirby – bekend van The Crown – wordt al veel langer genoemd in het lijstje van potentiële Oscargenomineerden voor haar prestatie in deze film. Maar voor Shia LaBeouf lijkt die kans nu definitief verkeken. Netflix heeft besloten geen promotie meer te voeren voor de acteur nadat zangeressen FKA Twigs en Sia, die beiden een relatie met de acteur hadden, hem beschuldigden van emotioneel en fysiek geweld.

Onder andere op filmplatform Sooner kan je nu The Burnt Orange Heresy terugvinden in de sectie Cinema @ Home. De film volgt het verhaal van Joseph Cassidy, een rijke kunstverzamelaar die door niemand minder dan Mick Jagger wordt vertolkt. Hij huurt een koppel in om een kunstwerk van een beroemd artiest te stelen.

Oudere films

Verder hebben ze vooral bij Amazon Prime goed hun best gedaan. Er zijn onder andere een aantal films van Oscarwinnende regisseurs toegevoegd. The Revenant, de samenwerking tussen regisseur Alejandro G. Iñárritu en Leonardo DiCaprio, is nu op het platform te vinden. Alfonso Cuarón boekte in 2013 dan weer succes met George Clooney en Sandra Bullock in de poëtische ruimtefilm Gravity. En voor Ben Affleck Oscars won met Argo had hij met The Town (2010) al laten zien dat hij een film in elkaar kon steken. We zien Ben Affleck in deze film als lid van een bende bankovervallers.

Meer steracteurs zien we in de verrassend goeie oplichtersfilm Focus (2015). Will Smith leert daarin Margot Robbie de kneepjes van het vak. Of dat denkt hij toch. Een jongere Russel Crowe kunnen we bewonderen in A Beautiful Mind. In dit Oscarsucces geeft hij gestalte aan de briljante wiskundige Johnny Nash die betrokken raakt bij een mysterieuze samenzwering.

Wie op zoek is naar een streepje horror raden we A Cure For Welness (2016) aan. Regisseur Gore Verbinski vertelt hierin het verhaal van een man (Dane DeHaan) die naar de Zwiterse Alpen afreist om zijn baas op te halen uit een psychiatrisch ziekenhuis. Daar aangekomen blijkt dat zijn baas is verdwenen. Wie het meer voor de Cloverfield-films heeft: de tweede film uit de reeks – 10 Cloverfield Lane – is nu ook te vinden op Amazon Prime. Deel 1, Cloverfield, staat op Streamz. Het derde deel, The Cloverfield Paradox, staat als Netflix Original op dat platform.

Tot slot vragen we ook nog uw aandacht voor het nu op Netflix te vinden onderschatte drama The Front Runner, een film die echt beter verdient dan die 6,1 op IMDb. Hugh Jackman geeft in de film gestalte aal politicus Gary Hart die het in de presidentsverkiezingen van 1988 allicht zal gaan opnemen tegen Republikeinse kandidaat George H.W. Bush. Tenminste, tot uitlekte dat hij er een buitenechtelijke relatie op nahield.

Docu

De nieuwe titel die ons deze week het meest deed fronsen was History Of Swear Words, te vinden op Netflix. In deze heuse docureeks is het Nicolas Cage die presenteert en die samen met ons en een legertje deskundigen op zoek gaat naar de roots van scheldwoorden in de Engelse taal. In het eerste seizoen staan fuck, shit, bitch, dick, pussy en damn op het programma.

Nicolas Cage is niet de laatste grote naam die we deze week zullen vermelden, want niemand minder dan Martin Scorsese tekent present voor de nieuwe Netflix-documentaire Pretend It’s A City. In deze verrassingsdocumentaire waarin gelukkig ook wat te lachen valt, wandelt de Amerikaanse criticus en essayiste Fran Lebowitz door New York. Ook Scorsese zelf – ook liefhebber van New York – deelt zijn verhalen over de stad die zich nu door de coronacrisis nog steeds middenin een nachtmerrie bevindt.

Voor wie interesse heeft in buitenlandse gevangenis: Alloo In De Buitenlandse Gevangenis is al een tijdje niet meer op het scherm geweest, maar Netflix heeft nu al wel vijf seizoenen lang Inside The World’s Toughest Prisons. In het nieuwe seizoen van drie nieuwe afleveringen worden gevangenissen in Zuid-Afrika, de Filipijnen en Groenland bezocht.

En tot slot, ook nog op Netflix, is er de zesdelige reeks Surviving Death. De reeks probeert in zes afleveringen een antwoord te bieden op onze vragen rond en onze fascinatie met de dood. Daartoe worden ervaringen gebruikt van mensen die de dood in de ogen hebben gekeken en van daaruit wordt er geprobeerd om de zin en onzin van onder andere bijna-dood-ervaringen, reïncarnatie en paranormale fenomenen vast te stellen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  693.666
 • Aantal
  doden
  20.779