Dankzij nieuwe Belgische app Picky wordt de vraag “Wat eten we vanavond?” verleden tijd

We kennen allemaal Tinder, een datingapp waarop je een toekomstige match naar rechts of al dan niet naar links swipet, maar nu is er de nieuwe Belgische app Picky op de markt. Deze applicatie belooft de Tinder van het avondeten te worden, waarbij je gewoon kan swipen tussen de lekkerste gerechten van bekende chefs. Zo hoef je je nooit meer af te vragen wat de pot schaft, maar kan je dat vanaf nu gewoon volledig zelf kiezen.

De nieuwe, Belgische applicatie Picky maakt een recept vinden dat heel het huishouden lekker vindt nu gemakkelijker dan ooit. Gebruikers hoeven daarvoor enkel naar links of naar rechts te swipen door de verschillende gerechten, zoals ze dat vandaag al doen op Tinder bijvoorbeeld. “Wat eten we vanavond?”– de vraag die ons dagelijks wel eens wat hoofdpijn bezorgt, want zo goed als iedereen kent wel de frustratie van inspiratieloos door de supermarkt te dwalen of door receptenboeken te bladeren, op zoek naar een gezond, lekker of nieuw recept voor het avondeten. Daar maakt de nieuwe Belgische app Picky voor eens en voor altijd een einde aan.

Tinder van het avondeten

(van L naar R) oprichters Bert Beeckman, Angelo Lebon en Louis Scheers – bron: Picky

De applicatie werd ontwikkeld door Angelo Lebon, Bert Beeckman en Louis Scheers. De drie ontwikkelden de app in eerste instantie voor hun eigen vriendenkring, maar koesterden de ambitie om de applicatie breder te lanceren. En die droom is nu werkelijkheid geworden.

Picky laat gebruikers toe om verschillende gerechten al swipend te verkennen. Sleep je een gerecht dat jou lekker lijkt naar rechts, dan belandt dat recept in je persoonlijke collectie. Koppels, vrienden of huis/kotgenoten kunnen elkaar via de app ook uitnodigen om samen te swipen. Liken jullie hetzelfde recept, dan is het een match en kunnen jullie het recept inplannen of bijhouden voor later. Nooit meer discussies over het avondeten dus.

Plan je favoriete gerechten in voor een hele week – Bron: Picky

“Na een lange werkdag heeft niemand nog zin om het brein te breken over wat die avond op tafel te zetten”, zegt Picky-oprichter Angelo Lebon in een persbericht. “Als je ondertussen ook nog eens daarover moet onderhandelen met een partner of je huisgenoten, dan stap je al snel naar de frituur of bestel je pizza. Dankzij onze app Picky kan de zoektocht naar avondeten snel en eenvoudig via je smartphone gebeuren, al wachtend op de bus of tijdens een koffiepauze op het werk. En vandaag de dag is iedereen het zo gewend om te swipen, dat het niet meer dan logisch is dat we zo ook op zoek kunnen naar onze volgende maaltijd”, voegt Lebon toe.

Voor elk wat wils

Picky bundelt recepten van verschillende Belgische en buitenlandse chefs en foodbloggers, waaronder The Messy Chef, The Lemon Kitchen, The BBQ Bastard, Hap en Tap en Macaron Manon. Op dit moment kent de app meer dan 200 recepten en daar komen er steeds bij. Voorbeelden van recepten die je nu al kan vinden op de app zijn onder meer spaghetti met look, gehakt en kikkererwten, preisoep met appel, kerrie en gerookte zalm en citroentaart met zomers fruit. Picky stuurt je ook rechtstreeks door naar de website van partnerchefs en bloggers, waar gebruikers het volledige recept en de ingrediëntenlijst kunnen terugvinden.

Ben je vegetariër, veganist, heb je allergieën of volg je een bepaald dieet? Geen zorgen, want ook daar heeft de app aan gedacht. De applicatie laat je toe om persoonlijke voorkeuren in te stellen, want op basis van die voorkeuren kan Picky je gerechten op maat aanbevelen.

Geen idee wat te koken vanavond? Probeer dan zelf eens een van de gerechtjes op Picky. Download de app via de App Store of in Google Play.

Lees ook:

Meer
Lees meer...