VTM reageert op kritiek op jurylid Gordon in ‘K2 zoekt K3’

Meer nog dan de kandidaten zelf is het jurylid Gordon die al enkele weken lang het gespreksonderwerp bij uitstek is bij kijkers van K2 zoekt K3. Zijn vaak grove en oppervlakkige opmerkingen over de deelnemers zorgen voor veel kritiek op sociale media. Na lange tijd van stilte heeft VTM nu dan toch gereageerd op die kritiek. De zender blijft daarbij hun keuze voor Gordon als jurylid verdedigen.

Al in de eerste aflevering van K2 zoekt K3 liet Gordon zich negatief opmerken door kandidaat Ziggy zijn geaardheid te vermelden als puntje van kritiek. “Ik heb schrik dat het met jouw Gay3 gaat worden”, klonk het toen. Ook nadien viel de Nederlander – die de kandidaten enkel kan zien en niet horen – vaak op met oppervlakkig commentaar. Zo noemde hij meerdere deelnemers “saai” of vond hij dat ze “te weinig sexappeal” hadden. Op sociale media klinkt de kritiek op de keuze voor Gordon als jurylid door VTM en Studio 100 steeds luider.

Hanne en Marthe verdedigden recent nog Gordon, maar beklemtoonden daarbij ook wel dat ze het niet altijd eens zijn met de Nederlander. Van VTM en de Nederlandse zender SBS kwam er echter lang geen reactie.

“Eerlijk en oprecht, maar controversieel”

Daar is nu verandering in gekomen. In Dag Allemaal verdedigt VTM hun controversiële jurylid. “Gordon neemt geen blad voor de mond. Dat maakt hem eerlijk en oprecht, maar soms ook controversieel”, zegt de zender over de ongenuanceerde uitspraken van Gordon. “Ingeborg zorgt met haar zachtere kant voor wat meer genuanceerde beoordelingen. Het zijn twee uitersten die hetzelfde doel hebben: dat ene perfecte K3’tje zoeken waarbij het plaatje klopt.”

K2 zoekt K3 is elke zaterdag om 20.30 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...