Nieuwe documentaire over Elton John verschijnt “rond Pasen”

Niet al het materiaal dat Paramount verzameld heeft, is gebruikt in Elton Johns biopic Rocketman. Maar dat overige materiaal zal binnenkort toch te zien zijn. Daar is de gitarist van de legendarische muzikant verantwoordelijk voor. Davey Johnstone is namelijk druk in de weer met een nieuwe documentaire over Elton John. Die zou de naam The Pillars Of Hercules krijgen, en rond Pasen verschijnen.

Na Rocketman in 2019, hebben fans van Elton John in 2021 opnieuw iets om naar uit te kijken. Later dit jaar verschijnt namelijk een nieuwe documentaire over de legendarische muzikant. Die is gemaakt door de gitarist van Elton John, Davey Johnstone. Dat schrijft de Britse tabloid The Sun.

Elton John én John Lennon

De documentaire zou de naam The Pillars Of Hercules krijgen. Die zou gaan over de tournees van Elton John in de jaren 1970. “We hebben heel veel info gekregen van verschillende bronnen”, vertelde Johnstone in de podcast Greatest Music of All Time.

Fans zullen onder andere te zien krijgen hoe John Lennon bij Elton John op het podium kroop. “In de documentaire zit onder andere John Lennon die op Thanksgiving op het podium kwam op Madison Square Garden. Dat was in 1974 in New York.”

“Rond Pasen”

Johnstone benadrukt dat hij de toestemming heeft gekregen van Elton John en z’n echtgenoot David Furnish om de documentaire te maken. “Om eerlijk te zijn denk ik niet dat ik ooit iets zou maken over wat we samen hebben gedaan, zonder dat zij daarmee akkoord gaan.”

De documentaire is ondertussen bijna af, vertelde de gitarist nog. “We moeten nog twee interviews regelen. De opnames zouden dus normaal eind januari afgerond moeten zijn. Daarna beginnen we te monteren. Rond Pasen zouden we dan moeten klaar zijn.”

Meer
Lees meer...