Alweer 19 nieuwe namen voor Pukkelpop

Er werden al 67 namen bekendgemaakt. Vandaag kondigt Pukkelpop er nog eens 19 aan. En het zijn niet de minste.

Het vierdaagse festival belooft deze zomer weer een knaleditie te worden. Na eerder Billie Eilish, Angèle en Yungblud aangekondigd te hebben, werd het lijstje vandaag weer aangedikt.

Vrijdag

Een handvol namen komen erbij op de affiche van vrijdag 18 augustus 2023. Zij staan naast onder andere Billie Eilish, Yungblud en boygenius. 

DJ HEARTSTRING is de eerste. Het Duitse dj- en producerduo dat zonder schroom en aan de lopende band Eurodance- en tranceschrijven dropt, komt voor de eerste keer naar de festivalweide in Kiewit. Ook Zulu vervoegt het lijstje. De rockband, bekend van Straight from Da Tribe of Tha Moon, mocht zeker niet ontbreken. Nessa Barrett, een singer-songwriter uit de Verenigde Staten, mengt pop en rock en bracht onder andere la di die uit.

Verder komen ook: Farrago, Hannah Grae, Identified Patient, Rolo Tomassi, The Aces en You Me At Six.

Zaterdag

Op zaterdag werden twee namen aan de line-up toegevoegd: julie en Osees. Zij delen de affiche met artiesten als Angèle, Limp Bizkit, 2manydjs, Joost en Bicep (live).

Julie is een driekoppige shoegazeband uit Los Angeles. De band bracht in 2019 flutter uit en is sindsdien vertrokken. Ze slagen er in om noise rock, grunge en shoegaze samen te doen smelten.

De Amerikaanse rockband Osees, is de tweede toevoeging op zaterdag. De Californische garage rockers zullen vol enthousiasme If I Had My Way door de boxen komen spelen.

Zondag

Op de laatste dag komen onder andere ADF Family en Mother Mother. ADF Family, ofwel Ronnie Flex en ADF Samski, komen met een exclusief optreden. Mother Mother, een Candese indierockband, is een grote naam. Hun bekendste lied is Hayloft.

Ook flowerovlove, Oliver Malcolm, Scowl en Teki Latex komen naar Kiewit op zondag.

Tickets zijn nog steeds te verkrijgen op de site.