Pukkelpop maakt nieuwe namen en prijskaartje bekend

Pukkelpop heeft een nieuwe lading namen gelost. Het gaat in totaal om elf nieuwe namen, waaronder YUNGBLUD, Years & Years en Dropkick Murphys. Daarnaast heeft het festival ook de prijzen bekendgemaakt. Die liggen opnieuw wat hoger dan bij de vorige edities, maar Pukkelpop geeft festivalgangers nu de optie om de betaling te spreiden.

Pukkelpop maakte eerder al vijf namen bekend voor de editie van 2023. Het ging daarbij om Billie Eilish, Angèle, Anne-Marie, Florence + The Machine en The Killers. Vandaag zijn daar nog elf nieuwe namen bijgekomen en gaf Pukkelpop ook meer informatie over de tickets.

Nieuwe namen

De eerste nieuwe naam voor Pukkelpop is YUNGBLUD. De Brit zal op vrijdag 18 augustus te zien zijn op de Main Stage van Pukkelpop. Ook Years & Years, dat ondertussen het soloproject is van Olly Alexander, is toegevoegd aan de eerste echte festivaldag op vrijdag. Het Duitse techno-trio Moderat zal op die dag voor de beats zorgen.

Voor zaterdag 19 augustus, de dag waarvoor Angèle en Anne-Marie al bevestigd waren, zijn er vier nieuwe namen toegevoegd. Het gaat daarbij in de eerste plaats om hiphop uit Nederland met Joost en uit Nigeria met Rema. De Amerikaanse indierockgroep Turnstile en het Britse dj-duo Bicep zijn de andere namen voor zaterdag.

De overige nieuwe namen zullen te zien zijn op de laatste festivaldag. Het gaat daarbij in de eerste plaats om de punkrockband Dropkick Murphys en de indieband Foals. De groep King Gizzard & The Lizard Wizard zakt helemaal vanuit Australië af naar de festivalweide in Kiewit. En de laatste nieuwe naam is techno-dj Reinier Zonneveld uit Nederland.

Tickets

Samen met deze nieuwe namen heeft Pukkelpop ook meer informatie gelost over de tickets. Die zullen in voorverkoop gaan vanaf woensdag 15 februari 2023 om 13 uur op de website van het festival.

Een dagticket voor editie van 2023 kost 119 euro. Voor een combiticket, waarmee je de drie festivaldagen én de openingsavond op donderdag kan meemaken, betaal je 265 euro. Ook campingtickets gaan vanaf woensdag 15 februari in voorverkoop. Je betaalt daarbij 15 euro voor Camping Relax op 5 minuutjes wandelen van de festivalweide en 34 euro voor Camping Chill, recht tegenover de festivalweide. Je zal ook al meteen eet- en drankbonnen kunnen kopen aan een goedkoper tarief. Zo kan je een voucher van 20 bonnen kopen voor 65 euro. Op het festival zelf zal één bon 3,5 euro kosten (70 euro voor 20 bonnen).

Nieuw dit jaar is dat je je betaling kan spreiden over drie schijven. Deze optie is enkel beschikbaar voor wie ouder is dan 18 én een kredietkaart heeft. Hierbij zijn er geen extra kosten, maar je moet wel voor 30 april registeren.

Meer
Lees meer...