Yungblud kondigt komst derde album aan

De internationaal geprezen en meervoudig bekroonde Britse muzikant Yungblud heeft bevestigd dat er een derde studioalbum aankomt. Het nieuwe album, dat hij besloot naar zichzelf te vernoemen, zou op vrijdag 2 september 2022 uitkomen.

Yungblud aka Dominic Harrison kondigde vanochtend, op woensdag 25 mei, aan dat er een derde album aankomt. Dat deed de 24-jarige muzikant uit Doncaster, Engeland via een livestream. Die trok de aandacht van kijkers van over de hele wereld en luidt een spannend, nieuw tijdperk in voor de rockmuzikant. Meer details over dat nieuwe album zouden nog volgen.

Yungblud

Yungblud pakte zijn eerste gitaar vast op amper tweejarige leeftijd en begon met het schrijven van zijn eigen nummers toen hij 10 was. De intussen al 24-jarige artiest staat bekend als een spreekbuis voor de generatie Z. Want zijn muziek gebruikt hij om de jeugd van vandaag te verenigen. Zo werkte hij o.a. ook al samen met rocklegendes als Mick Jagger, Ozzy Osbourne, Steve Jones en Dave Grohl.

In 2018 bracht hij zijn eerste EP, ‘YOUNGBLUD (Unplugged)’, en zijn debuutalbum ’21stCentury Liability’ uit. In 2019 volgde de EP ’the underrated youth’ en in 2020 ‘a weird! af halloween’. In 2020 verscheen ook zijn tweede studioalbum, ‘Weird!’.

In de herfst van 2020 lanceerde de muzikant de YUNGBLUD Podcast op BBC Sounds. Daar ontmoet hij jonge muziekfans die een keerpunt in hun leven naderen. Zo worden er onderwerpen en kwesties besproken die jonge mensen vandaag de dag beïnvloeden. Dat kunnen thema’s als gender, seksualiteit, identiteit, geldzorgen, vriendschappen, stijl of mentale gezondheid zijn.

Optredens

Momenteel is Yungblud bezig aan zijn uitverkochte Europese tournee ‘LIFE ON MARS’. Deze zomer zou hij dan verder reizen naar Australië, Nieuw Zeeland en Japan.

Eerder deze maand bracht hij zijn nieuwste single Memories in samenwerking met WILLOW uit. De track overschreed 1 miljoen streams op Spotify in zijn eerste week. “Dit nummer gaat over het loslaten van trauma’s uit het verleden en het delen van dat verhaal met de wereld”, onthulde Yungblud zelf. “Er is volgens mij namelijk iets bevrijdend aan het omzetten van pijnlijke herinneringen in levenslessen voor de toekomst. Ik wil dat mensen dit nummer uitschreeuwen”, zei hij nog.

Yungblud zal op zaterdag 2 juli 2022 te zien zijn op Rock Werchter naast onder andere Imagine Dragons en Måneskin. De tickets voor het festival zijn helaas helemaal uitverkocht.

Meer
Lees meer...