Zanger Mick Jagger over Harry Styles: “Hij beweegt en zingt niet zoals ik”

Zanger Harry Styles staat door de release van zijn nieuwe album ‘Harry’s House’ terug in de spotlights. In de reviews vergelijken verschillende journalisten Harry al een tijdje met zanger Mick Jagger van The Rolling Stones. Maar daar gaat Jagger niet mee akkoord. Hij vindt dat de gelijkenissen enkel te vinden zijn bij het uiterlijk.

Zeven jaar geleden stopte One Direction ermee en sindsdien gaat het hard voor de solocarrière van Harry Styles. Vorige week vrijdag, op 20 mei, bracht hij namelijk al zijn derde studioalbum uit. Dat album wordt op sociale media goed ontvangen, en ook recensenten zijn over het algemeen positief. Diezelfde recensenten vergelijken Styles soms ook met de jonge versie van een andere bekende en ietwat excentrieke zanger, Mick Jagger. Maar daar gaat Jagger niet mee akkoord.

Harry versus Mick

Op 20 mei bracht zanger Harry Styles zijn derde album uit. Na het grote succes van het album ‘Fine Line’ uit 2019, waren fans bang dat het album niet beter kón worden. Maar de release zorgde al meteen voor heel wat jolijt op sociale media. Harry zelf noemt het album “veel persoonlijker dan de vorige” en dat valt op als je luistert. Heel wat teksten gaan over drugs en seks en zijn relatie met muziek, bekendheid en de liefde.

Zijn muziek in combinatie met zijn gedrag op het podium, zorgt ervoor dat velen hem vergelijken met een jonge Mick Jagger. Jagger is de zanger van The Rolling Stones en staat erom bekend een echt excentriek podiumbeest te zijn, die nergens verlegen om wordt. Maar volgens de Rolling Stones-zanger zelf klopt de vergelijking niet helemaal.

Geen overeenkomsten

In een interview met The Sunday Times heeft de zanger het erover. “Ik vind Harry een fijne kerel”, vertelde hij. “Maar ik droeg veel meer make-up dan hem en gedroeg me veel meer als iets tussen man en vrouw. Ook zijn stem lijkt helemaal niet op de mijne en hij beweegt niet op het podium zoals ik deed. Hij lijkt gewoon op de jongere ik, maar daar kan hij niets aan doen.”

Andere grote celebrity’s lijken dan wel weer fan te zijn van Harry’s aanpak. In een interview met Variety uit 2020 vertelde Stevie Knicks, zangeres van Fleetwood Mac, dat ze naar Harry Styles opkijkt en jaloers was op zijn muziek.

Beluister Harrys album ‘Harry’s House’ hier:

Meer
Lees meer...