Harry Styles zegt dat psycholoog hem helpt om “zich gelukkiger te voelen”

Harry Styles praatte in een recent interview openlijk over mentale gezondheid en zijn relatie met zijn psycholoog. De zanger stond onlangs nog op Coachella, waar hij twee nieuwe nummers bracht. Die komen, net zoals de eerder gereleasete single As It Was, van zijn nieuwe album ‘Harry’s House’. Dat komt volgende week vrijdag, op 20 mei 2022, uit.

Volgens Harry Styles voelt hij zich dankzij het volgen van therapie “levendiger” dan ooit. In een nieuw interview onthulde de zanger dat hij in het verleden actief vermeed om over zijn mentale gezondheid met professionals te praten. Maar nu hij de stap toch heeft durven zetten, laat hij weten dat hij zich veel beter voelt.

Therapie

De voormalige One Direction-ster startte zijn eerste therapiesessies zo’n vijf jaar geleden. In een interview met Better Homes & Gardens vertelde hij dat dat hem uiteindelijk minder angstig maakte om zijn mentale obstakels aan te pakken. “Ik dacht dat naar een psycholoog gaan, betekende dat er iets mis met je was”, gaf de 28-jarige zanger toe. “Eigenlijk wilde ik degene zijn die kon zeggen dat ik het niet nodig had.”

“Maar ik denk dat het accepteren van je leven, gelukkig zijn, maar ook pijn lijden er gewoon bij hoort”, zei Styles. “Je kapot huilen of je kapot lachen … Er is denk ik geen andere manier om je levendiger te voelen dan dat”, klinkt het bij hem.

“Sympathiek tegen iedereen”

De Watermelon Sugar-zanger zei ook nog dat hij de lockdown, vanwege de coronapandemie, zag als een kans om zijn leven op een lager pitje te zetten. Zo begon hij met het zorg dragen voor zijn mentale gezondheid. Hij heeft samen met zijn psycholoog vooral geprobeerd om te graven naar de reden achter zijn sterke behoefte om tegen iedereen “sympathiek” te willen zijn.

Styles legde uit dat hij in het begin van zijn glansrijke carrière, met name tijdens zijn deelname aan X-Factor in 2010, te horen kreeg dat hij “zich te veel moest geven”. Dat zou in een wanhopige poging zijn om aardig gevonden te worden.

We konden Styles onlangs nog bewonderen in de allereerste, officiële trailer van de film Don’t Worry Darling. Dat is de tweede film van zijn vriendin, actrice Olivia Wilde, als regisseuse. Daarin schitterde hij naast Little Women-actrice Florence Pugh.

Meer
Lees meer...