Harry Styles lost nieuw nummer en videoclip ‘As It Was’

Harry Styles heeft de eerste single van z’n nieuwe album ‘Harry’s House’ op de wereld losgelaten. Het gaat om As It Was, een nummer dat meteen de toon zet voor de rest van het album. As It Was heeft opnieuw een hoog retrogehalte, zoals we ondertussen al gewoon zijn van het solowerk van Harry Styles, en die stijl wordt ook weerspiegeld in de videoclip.

Op vrijdag 20 mei 2022 verschijnt het derde studioalbum van Harry Styles, ‘Harry’s House’. Maar nu, meer dan een maand voor de release van het album, krijgen we al de eerste single te horen. As It Was is opnieuw een op en top Harry Styles-nummer, met een retro vibe, maar deze keer ook wat meer drums dan bij z’n vorige hits.

As It Was

Harry Styles heeft voorlopig nog niets bevestigd, maar volgens fans gaat het nummer over de relatie van Harry met zijn bekendheid. Daarbij geeft hij aan dat het nu niet meer is zoals het vroeger was (in het Engels dus “It’s not the same as it was“). Hij verwijst daarnaast ook naar zijn eigen neigingen om zich af te sluiten van de wereld. “Answer the phone / Harry, you’re no good alone / Why are you sitting at home on the floor? / What kind of pills are you on?

Een andere verwijzing die fans vinden is er eentje naar zijn relatie met Olivia Wilde. Zo zingt Harry: “Leave America, two kids follow her“. Dat lijkt een link te zijn naar Otis (7) en Daisy Josephine (5), de twee kinderen van Olivia Wilde uit haar huwelijk met acteur Jason Sudeikis. Drie maanden na haar breuk met Sudeikis werd Olivia een koppel met Harry Styles.

Videoclip door Oekraïense regisseur

In de videoclip zien we Harry, in een rood glitterpakje, terwijl hij dichterbij probeert te geraken bij een vrouw in hetzelfde glitterpakje in het blauw. Het versterkt te betekenis van het nummer waarbij het moeilijk is om dicht bij elkaar te geraken. Op een bepaald moment wordt dit heel duidelijk, wanneer ze letterlijk rondjes rond elkaar lopen op een draaischijf.

De videoclip van As If Was werd geregisseerd door de Oekraïense regisseur Tanu Muino. Hij laat in een statement weten dat het geen makkelijke periode was voor hem. “Het was een van de beste momenten uit m’n leven, maar op de tweede dag van de opnames werd mijn land Oekraïne binnengevallen. Dus je kan al verwachten welke rollercoaster aan emoties we hadden tijdens het filmen. Ik en mijn team uit Oekraïne hebben zoveel liefde in deze videoclip gestoken en dat kan je ook op het scherm zien.”

Bekijk hier de videoclip van As It Was van Harry Styles: