‘Spotify Island’ in ‘Roblox’ komt met K-pop thema-eiland: ‘K-Park’

Spotify werkt sinds kort samen met het gaming platform Roblox. Daar hebben ze Spotify Island ontworpen. Dat is een eiland waar fans en artiesten samen kunnen spelen, luisteren naar muziek en exclusieve merch kopen. Spotify Island komt nu met een eerste thema-eiland. K-Park is een eiland dat zich richt op K-popfans.

Vanaf vandaag kan je op Roblox een bezoekje brengen aan K-Park, een speciaal eiland van Spotify volledig in het thema van K-pop. Op het eiland kan je niet alleen andere K-popfans ontmoeten, maar ook echte K-popsterren.

Spotify Island

Eerder deze maand introduceerde Spotify Spotify Island op het gaming platform Roblox. Roblox is een virtueel universum waarin spelers hun eigen wereld kunnen bouwen waarin ze spelletjes kunnen spelen met hun vrienden. Spotify heeft daar z’n eigen eiland gemaakt, dat zich uiteraard toespitst op muziek. Zo kan je op Spotify Island samen naar muziek luisteren én ook zelf muziek maken.

Al bij de lancering van Spotify Island liet de muziekstreamingdienst weten dat er thema-eilanden zouden komen. Het eerste specifieke eiland is nu een feit. Het gaat om een eiland dat volledig gewijd is aan K-pop.

K-Park

Vanaf vandaag kunnen spelers via een mysterieus portaal op het vasteland van het eiland naar K-Park reizen. Daar kunnen ze connecties aangaan met K-popfans van over de hele wereld, ervaringen uitwisselen en deelnemen aan quests.

Maar dat is niet alles. Zo kan je op K-Park ook een bezoekje brengen aan een K-pop café, een virtuele merch-shop en een music-making lounge van Soundtrap, waar je je eigen K-popnummers kan maken. Tot slot zijn er ook speciale meet & greets op het eiland met echte K-popsterren. De eerste twee artiesten die je in K-Park kan ontmoeten zijn solozangeres SUNMI en de K-popgroep Stray Kids. In de toekomst zullen er vermoedelijk ook andere artiesten neerstrijken op het eiland.

Meer
Lees meer...