Spotify breidt ‘Blend’ uit: Blend je smaak nu met 10 mensen tegelijk én met je favoriete artiesten

Spotify Blend’ breidt uit. Tot voor kort kon je een ‘Blend’-afspeellijst maken met één andere persoon, maar nu kan dat met tot tien personen tegelijk. Daarnaast kan je nu ook je eigen muzieksmaak blenden met die van je favoriete artiest.

Op Spotify kan je nu al enkele maanden gebruikmaken van de functie ‘Blend‘. Tot nu kon je met die functie jouw muziek combineren met die van één vriend. Je kwam daarbij te weten hoeveel jullie muzieksmaak overeenkomt en Spotify maakte een afspeellijst gebaseerd op de nummers die jullie allebei beluisteren een nummers die een van jullie beluistert. Maar nu breidt de functie op twee manieren uit.

Tien personen

Je kan vanaf nu een ‘Blend’-afspeellijst maken met tien personen. De makkelijkste manier om de functie te vinden, is via de zoekfunctie zoeken naar ‘Blend’. Daarbij krijg je de optie bovenaan te zien. Als je vervolgens op ‘Maak een blend’ klikt, krijg je een link die je met je vrienden kan delen.

Tot voor kort kon je enkel een ‘Blend’ maken met één andere vriend, nu kan dat met een groep van tien. Spotify maakt dan een afspeellijst voor jullie met nummers waar jullie allemaal naar luisteren, of waar enkelen of zelf maar één persoon naar luistert. De playlist krijgt elke dag een update, waardoor je dus steeds meer te weten komt over de muzieksmaak van je vrienden.

Artiesten

Naast ‘Blends’ met tien personen kan je vanaf nu ook je muzieksmaak blenden met die van je favoriete artiesten. Voorlopig is het nog niet mogelijk om je muziek te blenden met alle artiesten op Spotify, maar gaat het om een geselecteerd aantal artiesten. Daaronder zijn wel al onze eigen Angèle, BTS, Megan Thee Stallion en heel wat andere artiesten.

Wanneer je een ‘Blend’ maakt met een artiest krijg je naast een gedeelde afspeellijst ook een Sharecard te zien. Daarop zie je hoe fel jouw muzieksmaak overeenkomt met die van je idool. Die kan je makkelijk delen op sociale media.

Spotify Blend
Spotify/newsmonkey

Dit zijn de artiesten waarmee je voorlopig ‘Blend’ kan gebruiken (door op de link te klikken ga je meteen naar de ‘Blend’-pagina):

Meer
Lees meer...