Met Spotify Blend ontdek je hoe goed je muzieksmaak bij die van je vrienden past

Vanaf nu kan je op Spotify je eigen muzieksmaak blenden met die van je vrienden. Daarbij kom je ook te weten hoe goed jullie muzieksmaken bij elkaar passen en kan je via een nieuwe lijst hun favoriete nummers leren kennen.

Je kon op Spotify al langer een gezamenlijke playlist aanleggen met je vrienden, maar nu doet Spotify dat automatisch voor jou. Via Spotify Blend krijg je de perfecte blend van je eigen muzieksmaak en die van een van je vrienden.

Spotify Blend

Spotify Blend
Spotify

Spotify Blend bestond al een tijdje in een bètaversie, maar vanaf nu wordt de functie ook echt deel van de app. Met Blend kan je één van je vrienden uitnodigen op je muziek te blenden. Dat doe je door een link te maken die je met die vriend deelt. Wanneer die het verzoek accepteert, maakt Spotify een afspeellijst gebaseerd op jullie luistergedrag. De lijst bevat nummers waar jullie allebei naar luisteren, maar ook nummers waar maar één van jullie naar luistert, die volgens Spotify ook passen bij de smaak van de ander. Deze afspeellijst wordt elke dag aangepast.

Daarbij zijn er ook nieuwe functies toegevoegd aan Spotify Blend. Zo maakt Spotify nu een speciale coverfoto voor jullie gedeelde afspeellijst. Daarnaast krijg je ook een taste match score, dat is een percentage dat zegt hoe goed jullie twee muzieksmaken bij elkaar passen. Het laatste nieuwtje is dat je data stories krijgt over jullie Blend. Daarin staat onder andere welk nummer jullie stijlen verbindt. De functie werkt voor elke Spotify-gebruiker, dus zowel de Premium-gebruikers als de personen die gratis gebruikmaken van de app.

Zo maak je een Blend-lijst met één van je vrienden:

  1. Klik bij ‘Zoeken’ op ‘Speciaal voor jou’
  2. Vervolgens kan je bovenaan op ‘Maak een blend’ klikken
  3. Daarna kan je via ‘Uitnodigen’ je link ophalen die je kan delen met een vriend. Wanneer die de uitnodiging accepteert, maakt Spotify een gedeelde lijst voor jullie, die elke dag een update krijgt
Spotify Blend
Spotify
Meer
Lees meer...