Spotify komt met ‘Only You’: Op deze unieke manier luister jij naar muziek

Wie vandaag Spotify geopend heeft, heeft het waarschijnlijk al gemerkt. De streamingdienst heeft een nieuwe functie waarbij je je eigen luistergedrag kan bekijken en dat kan voor sommigen confronterend zijn. Daarnaast zijn er sinds vandaag ook nieuwe functies beschikbaar in Spotify.

Iedereen luistert naar Spotify op z’n eigen manier. Misschien luister jij wel elke dag naar dezelfde afspeellijst met je favoriete nummers, volg je wekelijks je vaste podcast of misschien laat je je leiden door de vele radiozenders die Spotify te bieden heeft. Nu komt Spotify met een functie die je toont wat jouw unieke manier van luisteren is.

Only You

Je kan Only You vergelijken met Spotify Wrapped waarin de streamingdienst je op het einde van het jaar een verslag van je luistergedrag geeft. Daarbij geeft Spotify je een lijst met je favoriete artiesten, nummers en podcasts, maar Only You gaat nog een stapje verder.

In Only You kom je zo te weten wat je Audio Birth Chart is. Die bestaat uit je ‘Sun’, de artiest waar je de afgelopen zes maanden het meeste naar geluisterd hebt, je ‘Moon’, de artiest die je emotionele of kwetsbaren kant laat zien, en je ‘Rising’, de artiest waarmee de je recent een band hebt gekregen.

Daarnaast kan je ook je Dream dinner party samenstellen met de drie artiesten die je zou uitnodigen voor het etentje van je dromen. Op basis van die drie artiesten stelt Spotify ook een mix voor je samen.

Bij Your Artist Pairs wordt de verscheidenheid in je muzieksmaak in de kijker gezet. Want “enkel jij zou luisteren naar deze twee artiesten”.

Tot slot kijkt Spotify ook naar de muziek of podcast die je op een bepaald moment van de dag luistert, de genres waar jij het meeste naar luistert en je muzikale reis door de tijd.

Spotify Only You
Spotify

Nieuwe functies

Spotify Blend
Spotify

Naast Only You komt Spotify met nog enkele nieuwe functies. Zo kan je nu inhoud van Spotify downloaden op je Apple Watch, kan je nummers zoeken op basis van de tekst en is er nieuwe bèta versie voor de transcriptie van podcasts.

De laatste nieuwe functie, en misschien wel de leukste, is Blend. Daarmee kan je samen met een vriend jullie muzieksmaak samenbrengen in een afspeellijst die gemaakt wordt speciaal voor jullie twee. Spotify geeft deze lijst elke dag een update en zal zo met jullie smaak meegroeien.

Meer
Lees meer...